Svet nápojov s nami vyrástol už 3. rok po sebe (case study)


Svet nápojov s nami vyrástol už 3. rok po sebe (case study)

Začiatkom marca sme si odniesli v poradí tretie ocenenie zo súťaže Digital PIE za kampane pre toho istého klienta, Svet nápojov. S klientom sme čelili výzve zlepšiť výsledky z minulých rokov, čo sa nám podarilo, a tak klient narástol o 58 %. Prečítajte si celý postup krokov, ktorými sme to dosiahli.

Ako vznikla naša spolupráca?

Svet nápojov predáva popredné alkoholické nápoje z celého sveta. S klientom spolupracujeme už mnoho rokov a staráme sa o ich online predaj, od vytvorenia internetového obchodu, s ponukou približne 2 500 druhov alkoholických nápojov, až po online reklamu. Vytvárať reklamy na alkoholické produkty má určité obmedzenia v online svete, ktorých sme sa museli držať:

  • dodržanie vekového obmedzenia (nemôžeme cieliť na osoby, ktoré nedovŕšili vek 18 rokov),
  • nemožný remarketing alkoholických značiek (okrem Facebooku, ktorý povoľuje budovanie publika pre alkohol),
  • je takmer nemožné vo väčšine sietí odkazovať na web, ktorý predáva alkohol, 
  • je nemožné inzerovať alkohol v službe Gmail.

Zároveň sme museli dodržať všetky právne predpisy v zmysle aktuálnej legislatívy, ktoré upravujú inzerciu alkoholických nápojov.

Prvé spoločné úspechy

Už v rokoch 2018 (case study nájdete tu) a 2019 (case study nájdete tu) sme si odniesli “koláč” zo súťaže Digital PIE. Medzitým klient otvoril nové pobočky a prešiel s nami na nový dizajn webu. Tento rok sme opäť sme s našou case study vyhrali v kategórii performance. Čo nás priviedlo aj tento rok k víťazstvu? 

Museli sme prekonať sami seba

Našou najväčšou výzvou bolo prekonať naše vlastné výsledky. A prekonať sám seba chcel aj klient. Presne pred rokom mal klient 99 % hodnotenie na Heureke pri takmer 2 000 hodnoteniach. K dnešnému dňu má klient hodnotenie 99 % pri vyše 3 200 pozitívnych recenziách.

Ako sme postupovali?

Keďže sme po dlhoročnej spolupráci klienta poznali ako vlastné topánky, vedeli sme, že musíme premyslieť každý detail našich kampaní. Využili sme:

  • sezónne akcie, ako napríklad Majstrovstvá sveta v hokeji, Black Friday alebo Cyber Monday,
  • optimalizáciu kampaní na zisk.

A narástli sme o 58 %

Tieto kroky nás priviedli k rastu o 58 % pri znížení podielu nákladov na výnosoch, čo je v absolútnych číslach rast väčší než za predošlé roky. Prekonať samých seba sa nám podarilo.

Ktorý krok bol kľúčový?

Presvedčili sme klienta, aby sme vymenili kampane zamerané na výnosy. Pred zimnou sezónou sme začali naplno optimalizovať kampane na zisk. Ak z každej objednávky odčítame nákupnú cenu tovaru, poštovné a zľavy, získame číslo vyjadrujúce zisk, ktorý si klient pripísal.

To nie je všetko!

Vieme do toho totiž zahrnúť všetky fixné a variabilné náklady, a tak vyhodnocovať skutočnú ziskovosť na úrovni individuálnych produktov. Tak sme klientovi vedeli podať podrobné vyhodnotenie, ktoré z jeho produktov sú najziskovejšie, a naopak, ktoré z produktov sú stratové.

Práve týmito krokmi sme priviedli klienta Svet nápojov k cieľu jeho biznisu – generovať zisk. 

Stáli sme s klientom pred náročnou výzvou, s ktorou sme sa úspešne potrápili. Keďže však radi prekonávame vlastné výsledky, skúsime prekonať aj tento excelentný výkon.

Pozrite si video k našej prípadovej štúdii.

Máte záujem vyrásť? Ozvite sa nám.

 

+ Diskusia nemá žiadne príspevky