E-commerce platforma RSHOP pomáha e-shopom rásť v priemere o viac ako 65 %!


E-commerce platforma RSHOP pomáha e-shopom rásť v priemere o viac ako 65 %!

Už sedem rokov za sebou sa s klientami zúčastňujeme prestížnej súťaže Digital Pie a získavame hlavné ceny vo výkonnostných kategóriách. V roku 2022 naši e-commerce klienti rástli. A to je rok, kedy celý trh padol o 13 %. Nebude to náhoda. Všetkých našich klientov totiž spája minimálne jeden kľúčový faktor. Ich e-shopy sú postavené na našej e-commerce platforme RSHOP.

Napriek tomu sa počas rozhovorov s novými klientami vždy rozprávame o tom, či sa im investícia do nového e-shopu postaveného na našej platforme oplatí. Takmer vo všetkých prípadoch sa po spoločných prepočtoch zhodneme, že áno.

Prečo? Pretože ako podnikateľ máte, samozrejme, ambíciu rásť. A vtedy treba počítať s tým, že s rastom prichádzajú výzvy.

Z tisícok návštevníkov mesačne sú na vašom e-shope zrazu desiatky- až státisíce návštevníkov. A z rádovo desiatok objednávok denne sú zrazu stovky a tisíce. Procesy, ktoré ešte včera stačili, vás zajtra budú brzdiť. S platformou RSHOP rast pohodlne zvládnete. Umožní vám odbaviť tisícky objednávok denne rýchlo, bez akýchkoľvek starostí a k plnej spokojnosti nakupujúcich zákazníkov. Potvrdzujú nám to aj dáta, o ktoré sa chceme podeliť.

Porovnávacia štúdia rastu našich klientov po migrácii na RSHOP

Aby sme ukázali, prečo sme presvedčení o tom, že RSHOP je najlepšou voľbou pre e-shopy s ambíciou rásť, zostavili sme porovnania na príkladoch klientov, ktorí sa preň rozhodli. V porovnaniach hodnotíme počet návštev, počet objednávok a konverzný pomer.

Porovnávali sme e-shopy, ktoré prešli na RSHOP z ich pôvodnej e-commerce platformy medzi októbrom 2019 až augustom 2021. Tak, aby sme mohli porovnať dáta dva roky pred migráciou na RSHOP s dvomi rokmi po migrácii.

Nárast návštevnosti priemerne o 53 %

Keď porovnáme dva roky po migrácii na RSHOP s dvomi rokmi pred migráciou, návštevnosť priemerne stúpla o 53 %. Pri všetkých analyzovaných e-shopoch sa bavíme minimálne o 100 000 návštevách ročne.

 

 

Nárast konverzných pomerov priemerne o 55 %

Konverzný pomer pri analyzovaných e-shopoch stúpol priemerne o 55 %. Pri žiadnom z analyzovaných e-shopov sme nezaznamenali pokles konverzného pomeru. Naopak, pri niektorých nastal dvoj- až trojnásobný rast.

 

 

Nárast počtu objednávok priemerne o 65 %

Počet objednávok analyzovaným e-shopom stúpol priemerne o 65 %. E-shop s najnižším rastom dosiahol hodnotu 37 % v priebehu dvoch rokov (v porovnaní s predchádzajúcimi dvomi rokmi), e-shop s najvyšším rastom dosiahol hodnotu 540 %. Všetky analyzované e-shopy počítali po migrácii na RSHOP svoje objednávky minimálne v desiatkach tisíc ročne.

 

 

Oplatí sa investícia do RSHOP-u?

Ak chcete rásť, sme presvedčení o tom, že RSHOP je najlepšia investícia, akú môžete spraviť. 

Raz totiž príde deň, keď zistíte, že na zvládnutie násobnej návštevnosti a počtu objednávok, potrebujete e-commerce platformu, ktorá je na to pripravená. Takú, ktorá zabezpečí nielen vysokú rýchlosť načítavania a excelentný nákupný zážitok, ale ktorá vám aj aktívne pomôže zvládať násobne väčšie objemy objednávok – napríklad automatizáciou spracovania objednávok, napojením na skladové systémy, viacjazyčnou prípravou na expanziu do zahraničia alebo funkciami špecificky určenými pre B2B zákazníkov.

RSHOP je kľúčovým faktorom pre rast vášho online biznisu

RSHOP je pre e-shopy s ambíciou rásť kľúčovým faktorom hneď z niekoľkých dôvodov. Minimálne tri sú zásadné:

  1. RSHOP buduje náš tím špičkových programátorov už 17 rokov s cieľom, aby bol najlepšou voľbou pre rýchlo rastúce e-shopy. Aby umožnil najefektívnejším možným spôsobom manažovať a podporiť rast pomocou pokročilej automatizácie procesov, prepojením na skladové systémy, CRM systémy a ďalšie nástroje, ktoré rastúce e-shopy potrebujú. Tak, aby klienti zvládli odbaviť tisícky objednávok denne rýchlo, bez akýchkoľvek starostí a k plnej spokojnosti nakupujúcich zákazníkov.
  2. RSHOP zásadne rozširuje možnosti tvorby marketingových akcií, hromadných zliav, vernostných systémov a ďalších metód podpory predaja. Súčasne máme rokmi vycibrený nákupný proces. Preto vždy, keď naši klienti prejdú zo svojej pôvodnej platformy na RSHOP, vidíme skokový rast konverzných pomerov. Okrem iného sa tým zásadne zvýši aj efektivita a návratnosť investícií do marketingu, pretože väčšia časť návštevníkov prichádzajúcich z kampaní sa stane aj zákazníkmi.
  3. RSHOP predstavuje stabilitu. O našich klientov sa dlhodobo stará náš tím špičkových ľudí. Vždy, keď naši klienti narazia na novú výzvu spôsobenú rastom, pomôžeme ju prekonať.

Nie je to len o konverznom pomere

Naši klienti neprechádzajú na RSHOP len z dôvodu, aby im stúpol konverzný pomer. Robia to hlavne preto, aby mali istotu, že ich rast nebude limitovaný technickými možnosťami ich aktuálneho riešenia. Naopak, chcú mať istotu, že pracujú s platformou, ktorá ich rast podporí a zároveň im ho pomôže zmanažovať čo najefektívnejším spôsobom.

Poznámka na záver

Pre rýchlejší rast konverzných pomerov a počtu objednávok obsahuje platforma RSHOP mnoho praktických funkcionalít. Jednými z najužitočnejších sú tie na podporu marketingových aktivít – od možnosti vytvárať marketingové kampaňové stránky až po komplexnú správu zľavových akcií. Pre rýchly rast je dobrý marketing naozaj kľúčový. Neprekvapilo nás preto, že najlepšie výsledky dosiahli tí naši klienti, ktorým sme po prechode na RSHOP pomohli rozbehnúť aj komplexné marketingové aktivity. Prezrite si naše prípadové štúdie z projektov ako CB elektro, Alko90 alebo Svet Nápojov, v ktorých popisujeme, ako sme postupovali.

 

+ Diskusia nemá žiadne príspevky