Svet nápojov rastie s nami


S klientom Svet nápojov dlhodobo spolupracujeme a pomáhame mu rásť. Po minuloročnom úspechu v súťaži Digital Pie sme boli rozhodnutí prekonať naše výsledky a opäť zabojovať o koláč. V tejto prípadovej štúdii sa pozrieme na to, ako sme postupovali a aké výsledky sme dosiahli. A čo sme dosiahli?

Medziročný nárast výnosov z kampaní o 96 % pri zvýšení mediálnych nákladov len o 10 %.

Prípadovú štúdiu si môžete pozrieť v 2-minutovom videu vyššie, alebo čítajte ďalej a dozviete sa ešte o niečo viac. Skôr než si popíšeme, ako sme dosiahli tieto výsledky, musíme pomenovať obmedzenia.

Obmedzenia inzercie alkoholu

Predaj alkoholu je možný online na Slovensku, čelí však istým obmedzeniam.

Remarketing je takmer nemožný

Vzhľadom na obmedzenia predaja alkoholu nemôžeme používať remarketing či RLSA (remarketingové publiká vo vyhľadávaní). To platí pre väčšinu sietí. Výnimkou je Facebook, ktorý povoľuje budovanie publík pre alkohol.

Display a video kampane

Odkazovať na web, kde sa nakupuje alkohol, nie je možné vo väčšine sietí. Napríklad Google Ads povoľuje inzerciu alkoholu aj v obsahovej sieti. Tu je však problém na konci publisherov, ktorí často zobrazovanie obsahu s alkoholom nepovoľujú (kvôli vekovým obmedzeniam).

To sú hlavné obmedzenia inzercie, s ktorými musíme pracovať. Ako sme teda dosiahli spomenuté výsledky?

Kvalitná služba a produkt

Bez kvalitnej služby a produktu by nebol možný predpoklad úspechu v inzercii. Najväčšia vďaka patrí teda klientovi pre neustále zlepšovanie služieb a produktu. Svedčia o tom hodnotenia od zákazníkov na Google My Business či Heureke.

Online reklama

Spoločne s klientom máme zastrešené rôzne kanály. Kľúčové sú:

Google Ads

Spoločne s Alvoliou máme neustále aktuálne produktové reklamy. Tisícky fliaš tak inzerujeme vždy podľa dostupnosti, aktuálnej ceny a výsledkov. Inzerujeme však aj značky fliaš, nie len špecifické produkty. Zároveň máme spustenú inzerciu aj na aktuálne kategórie alkoholu.

Kľúčová je aj analytika a štruktúra kampaní. Vďaka Data-drive atribučnému modelu a sústredeniu sa na konverzné cesty vieme optimalizovať kampane na cieľové PNO.

Máme tak vždy aktuálnu inzerciu pre:

  • dostupné kategórie alkoholu,
  • dostupné značky alkoholu,
  • dostupné fľaše.

Facebook

Povolenie inzerovať alkohol na Facebooku nám umožňuje využívať dynamický remarketing. Pomocou vlastných grafických šablón budujeme naďalej povedomie o značke Svet nápojov a oslovujeme návštevníkov po opustení nákupného košíka.

Ukážka dynamického remarketingu na Facebooku:

Facebook dynamický remarketing

Heureka

Na Heureke optimalizujeme bidy pri kľúčových produktoch na top pozíciu, čo prispôsobujeme aj sezónnosti. Špeciálnu pozornosť dávame aj produktom s vyššou cenou a na základe ceny produktu prispôsobujeme pozície.

Black Friday landing page

Na Black Friday sme si pripravovali vo veľkom. 2 týždne pred akciou sme spustili samostatnú podstránku. Na ňu sme odkazovali užívateľov, ktorí hľadali Black Friday akcie pred oficiálnym dátumom Black Friday. Na tejto podstránke našli informácie o tom, aké akcie ich čakajú a kedy budú dostupné.

Následne sme dali jednoduchú výzvu:

Zapíšte sa do newslettra a dostanete informácie o Black Friday akcii medzi prvými.

Na podstránku sme dali aj odkaz na aktuálne akcie, vďaka ktorému užívatelia nakupovali z Black Friday kampaní dokonca ešte pred samotnou akciou.

Po návšteve podstránky sme ich opakovane oslovovali počas Black Friday na Facebooku. Kampaň sme doplnili o newsletter a predĺžili sme akciu až do nedele.

Plánovaná akcia na Cyber Monday bola nakoniec odvolaná. Klient získal veľké množstvo objednávok a potrebovali sme zabezpečiť včasné doručenie. Ak by sme však spustili aj Cyber Monday kampaň, boli by možné meškania objednávok.

Odpočítavanie do Vianoc

Počas vianočnej sezóny sme sa museli vysporiadať so strachom zákazníkov. Najväčšia obava je nedoručenie objednávky včas do Vianoc. Práve preto sme priamo na e-shope komunikovali čas, do ktorého môžu odoslať objednávku pre včasné doručenie.

Zvolili sme preto vizuálnu lištu, ktorá zaujala návštevníka a dostatočne výrazne odkomunikovala dôležitú správu. Vďaka tomu sme nastavili správne očakávania zákazníkom a vyhli sme sa nesplneniu dodania do Vianoc.

Zhrnutie

Spoločne s klientom sme dokázali výrazne zvýšiť medziročné výnosy z kampaní. Aj vďaka tomu sa budú zväčšovať sklady a pripravovať ďalšie novinky na rok 2019. Tešíme sa tejto spolupráci a tomu, že spoločne rastieme 🙂

Ak máte aj vy záujem o naše služby, napíšte nám na [email protected]

Teším sa aj na dodatočné otázky alebo komentáre nižšie.

Na zdravie!

+ Diskusia nemá žiadne príspevky