Prvý certifikovaný Heureka špecialista na Slovensku


Prvý certifikovaný Heureka špecialista na Slovensku

Či e-shopy chcú alebo nie, porovnávače cien sú dôležitým zdrojom návštev pre väčšinu z nich. Využiť naplno potenciál porovnávačov a vyťažiť z nich maximum si vyžaduje skúsenosti a často až odborné znalosti. Už nestačí len skúšať, ale aj vedieť!

Heureka ako najväčší a najznámejší porovnávač cien na Slovensku aj v Českej republike, a od nedávna už aj najväčší nákupný portál, priniesla pridanú hodnotu pre svojich, najmä agentúrnych, klientov – Heureka certifikát.

Certifikovaným odborníkom na Heureku sa stáva ten, kto úspešne (minimálne na 80 %) zloží test, ktorý preverí znalosti a skúsenosti s týmto porovnávačom. Na test je možné prihlásiť sa priamo alebo si jeho zloženie môžete „poistiť“ absolvovaním prípravného školenia, na ktorom sa naučíte pracovať s Heurekou a odhalíte všetky možnosti, ktoré vám ponúka.

Náš kolega Vladimír Macko sa stal prvým certifikovaným Heureka špecialistom na Slovensku, a zostane to tak minimálne ďalších 6 mesiacov, testy sa totiž konajú 2x ročne. Platnosť certifikácie je 24 mesiacov.

Ak premýšľate o inzerovaní prostredníctvom porovnávačov cien, mali by ste vedieť pár základných informácií.

Prečo sú porovnávače cien dôležité pre e-shopy?

Porovnávače cien dokážu pomôcť malým aj veľkým e-shopom zvýšiť predajnosť. Na Slovensku je Heureka najväčším a najefektívnejším porovnávačom cien. Zahlcuje pomerne veľkú časť vyhľadávaní na internete, a tak z nej e-shopy dokážu vyťažiť veľmi pekné výsledky.

Na základe našich skúseností dosahujú výnosy z Heureky často 20 – 40 % z celkových výnosov sídla. Preto môžeme povedať, že ide o veľmi silný zdroj objednávok. Správnou optimalizáciou je možné dosahovať takéto výnosy.

Je priestor na Heureke a iných porovnávačoch aj pre väčšie e-shopy s už vybudovanou značkou?

Určite áno. Veľké e-shopy majú práve výhodu v tom, že ich ľudia poznajú, a tak je väčšia pravdepodobnosť, že si veľký, zabehnutý e-shop skôr vyberú z navrhovaných aj napriek tomu, že nebude najlacnejší. Ľudia si na Heureke nevyberajú len podľa ceny, ale aj podľa ďalších benefitov.

E-shop teda môže zvýšiť záujem u návštevníkov nielen pomocou ceny, ale aj napríklad pomocou ocenení a certifikátov, napr. ShopRoku, Autorizovaný predajca, alebo možnosťou nákupu priamo na Heureke, zlatou ikonkou Overené zákazníkmi a podobne. Možností je viac.

Ako začať inzerovať na porovnávačoch cien?

V prvom rade je potrebné mať programátora, ktorý zabezpečí kvalitný XML feed. Ten je nevyhnutný pre to, aby e-shopy mohli zobrazovať svoje produkty na porovnávači.

Podmienky pre inzerciu v porovnávačoch cien sú odlišné od porovnávača k porovnávaču. Na začiatok určite odporúčam zapojiť sa do programu Overené zákazníkmi a po získaní certifikátu inzerovať v oranžovom boxe, ktorý sa pri produktoch zobrazuje v hornej časti stránky, a teda je vyššia pravdepodobnosť prekliku a následného nákupu. Potom už len optimalizovať, aby vám Heureka vynášala.

V prípade záujmu vieme zastrešiť inzerciu na porovnávačoch cien pre váš e-shop od registrácie až po priebežnú optimalizáciu kampaní.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky