Podporte predaj v ťažkých časoch testovaním nových marketingových cielení!


Podporte predaj v ťažkých časoch testovaním nových marketingových cielení!

Správanie zákazníkov sa v aktuálnych dňoch radikálne mení. Máme obrovskú skupinu obyvateľstva pracujúcu z domu, zatvorená je väčšina kamenných prevádzok a prevládajú obavy spotrebiteľov aj firiem, čo to spraví s našimi financiami a ekonomikou.

Firmy musia reagovať. Jedným z nevyhnutných opatrení je presun biznisu z offline prostredia do online prostredia. Aktívne rozmýšľať, ako to dosiahnuť, by mali najmä firmy, ktoré boli doposiaľ závislé iba na kamenných predajniach.

Firmy, ktoré už predávajú online sa zase musia zamýšľať, ako čo najviac zefektívniť marketing, aby nevyhadzovali rozpočty do vetra, ale udržiavali alebo optimálne zvyšovali návratnosť investície do marketingových kampaní.

Jedným z formátov, ktorý by ste pri rozhodovaní, ako ďalej s marketingom mali pretestovať sú Facebook Dynamické produktové kampane (DPAs) pre prospekting (alebo inak DPA for broad audiences).

Dynamický prospekting nie je remarketing!

Facebook dynamic ads for broad audiences

Pri remarketingovom cielení zobrazujete reklamu návštevníkom, ktorí už boli na vašich webových stránkach (a prezerali si produkty/služby alebo nedokončili nákup).

Pri dynamickom prospektingu Facebook cieli na ľudí, u ktorých je vysoká pravdepodobnosť záujmu o kúpu konkrétnych produktov, no na vašich webových stránkach doposiaľ neboli!

Využíva na to obrovský počet rôznorodých signálov, ako napríklad prezeranie rovnakých alebo podobných produktov na stránkach iných e-shopov, nákup doplnkových tovarov, kliknutia užívateľov na podobné reklamy, alebo podobnosť vzorcov správania potenciálnych zákazníkov s ľuďmi, ktorí od vás v minulosti nakúpili. A mnohé ďalšie.

Pri väčšine našich klientov bol Dynamický prospekting na Facebooku efektívnym spôsobom, ako získavať nových zákazníkov. Mnohokrát efektívnejším (z pohľadu návratnosti investícií) ako remarketing alebo používanie podobných publík (lookalike audiences). 

Pokiaľ máte produktový katalóg (alebo ste schopní si ho nechať pripraviť – viď technická špecifikácia), mali by ste jednoznačne tento spôsob inzercie vyskúšať.

Tipy pre efektívny Dynamický prospekting

Aby sme vám pomohli maximalizovať výsledky dynamického prospektingu a ušetriť mediálne rozpočty, prinášame niekoľko tipov, ktoré by ste mali pri testovaní kampaní zvážiť:

Neinzerujte na celý katalóg vašich produktov

Odstráňte z katalógu všetky produkty (prípadne celé kategórie), ktoré sa vo vašom e-shope dlhodobo nepredávajú, alebo o ne nie je záujem (napríklad kvôli sezónnosti, alebo kvôli aktuálnej situácii).

Vytvorte viac relevantných produktových setov

Tým na začiatku zabránite zmäteniu Facebooku s inzerciou produktov, ktoré majú radikálne odlišných zákazníkov. Vytvorte samostatné produktové sety z položiek katalógu, ktoré sú si podobné a majú podobné cieľové skupiny. Môžete dokonca zvážiť rozdelenie produktov podľa pohlavia a veku cieľových skupín, ktorým sú určené. 

Nesnažte sa obmedziť cielenie na úzku skupinu ľudí

Nebojte sa cieliť na veľkú masu ľudí. Kampane budú prinášať najlepšie výsledky, pokiaľ bude môcť Facebook hľadať potenciálnych zákazníkov medzi čo najväčšími publikami. Preto cieľte na masy a nechajte Facebook algoritmy, aby si z más ľudí snajperkou vytypoval, komu reklamu reálne zobrazí. 

Pokiaľ nemáte agentúru, ktorá by vám vedela pomôcť s prípravou kampaní, neváhajte sa nám ozvať :). Nastavenie kampaní je relatívne rýchle a nie sú s tým spojené vysoké náklady.
Pokiaľ si kampane chcete pripraviť vo vlastnej réžii, správnym miestom, kde začať sú stránky Facebook podpory pre Dynamické kampane pre prospekting.

Držíme vám palce, aby testovanie Dynamického prospektingu na Facebooku dopadlo čo najlepšie. A potešíme sa, pokiaľ do komentárov napíšete, ako testovanie kampaní dopadlo.

Potrebujete konzultáciu, alebo hľadáte pomoc vo vašom online podnikaní?
Sme pripravení nájsť pre vás vhodné riešenia.
Kontaktujte nás →
Potrebujete konzultáciu, alebo hľadáte pomoc vo vašom online podnikaní?

+ Diskusia nemá žiadne príspevky