Ako spravovať 100 000 produktov z pohodlia vášho kresla


Ako spravovať 100 000 produktov z pohodlia vášho kresla

Výhody efektívnej automatizácie sme už spomenuli v jednom z predchádzajúcich článkov či detailnejšie rozobrali v rámci online konferencie. Keďže ju pokladáme za dôležitú nielen v aktuálnej situácii, radi by sme vám ponúkli pár tipov, ako jednoducho spravovať produktové informácie o tisíckach produktov automatizovane.

Každý začínajúci prevádzkovateľ internetového obchodu si asi prešiel érou, kedy mu stačila na správu produktových informácií excelovská tabuľka alebo Google sheet. Postupne, ako biznis rástol, narazili ste na limity a začali sa obzerať po možnostiach, ako celé portfólio  spravovať jednoduchšie, výkonnejšie a efektívnejšie. Existuje viacero možností, ako to dosiahnuť, a tu sú niektoré z nich.

 

Využite potenciál vášho dodávateľa

Určite máte viacero veľkoobchodných dodávateľov, od ktorých nakupujete produkty a okrem automatizovaného prenosu objednávok máte často možnosť sťahovať aj produktové informácie, ktoré dokážu dostatočne informovať vašich zákazníkov v e-shope.

Raw Data snippet
Z týchto dát viete väčšinou stiahnuť základné informácie o produkte ako názov, popis, cenotvorbu, skladovú dostupnosť a podobne. Po transformácii dát na strane internetového obchodu získate plnohodnotné informácie a ušetríte čas, ktorý by ste strávili vypisovaním jednotlivých polí v administračnom rozhraní.

Richdata template

Pokiaľ to váš internetový obchod podporuje, viete tieto dáta pravidelne obnovovať, a mať tak vždy aktuálne dáta na stránke, a to bez ohľadu na ich veľkosť.

 

Integrujte dáta produktových katalógov

Ak váš dodávateľ nemá dostatočne kvalitné dáta alebo ich strojové spracovanie nie je z nejakého dôvodu možné, existuje viacero produktových katalógov, v ktorých viete nájsť základné technické informácie o produktoch, členené podľa produktového čísla. Najviac používané produktové katalógy sa využívajú pre technické parametre a ich obsiahlosť. 

Product param

Ďalšou výhodou využívania týchto dát je ich použiteľnosť pri plánovaní obsadenia paletových pozícií v skladoch. Vyhnete sa meraniu každej jednej krabice, pretože ešte pred objednaním tovaru viete, akú časť skladu vám zaberie a môžete rozhodnúť o jeho umiestnení. Táto informácia je dôležitá aj pri plánovaní sortimentnej skladby v maloobchodných predajniach. Na základe produktových informácií viete, aké obsadenie regálov je možné dosiahnuť jednotlivými produktmi.

 

Rozšírte produktové popisy o bohatý obsah 

Ak je pravda, že “obal predáva”, tak v prípade internetových obchodov sú to práve bohaté a vizuálne dobre zvládnuté popisy a dizajnové obrázky na stránke. Začnite už od bannerových pozícií, ktoré vidí váš zákazník hneď, ako príde na vašu stránku. Pridajte si do bannerov tzv. “Hot Spoty”, teda tlačidlá, pod ktoré schováte produktové informácie. Obyčajnému banneru dáte oveľa väčší rozmer a zlepšíte užívateľský zážitok na vašej stránke.

Hotspot template

Ďalšou alternatívou je integrácia profesionálnych produktových informácií, čím jednoznačne upútate pozornosť vášho zákazníka. Tieto sú tvorené celými tímami dizajnérov, fotografov či produktových špecialistov s cieľom poskytnúť čo najviac informácií o produkte a zároveň vizuálne podporiť brand awareness samotnej značky.

Cieľom každej tejto služby je efektívne využívať výkonnosť vášho internetového obchodu, zjednodušiť vám prácu a zlepšiť zákaznícky zážitok z nakupovania na vašej stránke. Pevne veríme, že sme vám ukázali nové možnosti, ako povýšiť váš internetový obchod na vyššiu úroveň. Pokiaľ neviete, ako by vám mohli tieto služby pomôcť, neváhajte nás kontaktovať a my vám ukážeme reálne výsledky z praxe.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky