Ako zvládnuť 10-násobný nárast objednávok


Ako zvládnuť 10-násobný nárast objednávok

Tak ako koronavírus mení naše návyky v bežnom živote, mení sa aj správanie a dopyt v online. U našich klientov evidujeme najväčší rast objednávok najmä v segmente jedla, drogérii a liekov. Ďalej, tým že väčšina ľudí je, veľmi správne, v posledných týždňoch doma 24/7, narástol aj dopyt po bielej a čiernej technike a hračkách.

Kvôli prijatým opatreniam tak zo dňa na deň zásadne vzrástol dopyt po vybraných typoch produktov, čo sa prejavilo niekde 10- až 20- násobným zvýšením počtu prijatých objednávok denne. Stačí, ak predávate správne produkty a máte dostatočné skladové zásoby. Na prvý pohľad skvelá správa pre každého, kto predáva online.

Ak e-shop ale nie je aspoň v základných veciach procesne pripravený na spracovanie a vybavenie množstva objednávok, vzniká množstvo manuálnej práce, ktorá môže vybavovanie objednávok skomplikovať a značne predĺžiť. Situácia sa však dá jednoducho odstrániť alebo aspoň znížiť čas spracovania objednávok na minimum.

5 kľúčových bodov, ktoré spolu zrýchlia vybavenie objednávky v priemere o 80%

1. Pripojte e-shop na systém dopravnej spoločnosti

Namiesto manuálneho vytvárania každej prepravy samostatne dokážete na pár kliknutí založiť stovky prepráv, stiahnuť k nim štítky a prepravný list. Týždenne ušetríte desiatky hodín prepisovania z jedného systému do druhého.

2. Automatizujte výber typu prepravy

Dopravné spoločnosti poskytujú viacero typov prepráv/služieb. Nastavte systém tak, aby sám pri vytváraní prepráv na základe parametrov objednávky (typ zákazníka, váha alebo veľkosť objednávky…) určil, akou prepravou bude balík odoslaný.

3. Prepojte objednávku s prepravou

Nastavte systém tak, aby bola e-shop objednávka prepojená so vzniknutou prepravou. Prepojenie umožní e-shopu čítať, v akom statuse sa balík u kuriéra nachádza. Zákazník je tak automaticky informovaný o aktuálnom stave balíka. Šetríte čas na komunikácii so zákazníkmi.

4. Okamžitá informácia o zaplatení

Systémy online platobných brán (platba kartou online) vedia ihneď po odoslaní platby, či platba prešla alebo nie. Túto informáciu vedia poskytnúť e-shopu tak, aby sa objednávka okamžite označila ako zaplatená.

5. Spracúvajte bankové výpisy

Pripravte e-shop tak, aby spracovával výpisy z bankových účtov. Na základe zhody variabilného symbolu a sumy je objednávka automaticky označená ako zaplatená.

Výsledok

Zapracovanie týchto 5 základných bodov do procesu vybavovania objednávok dokáže znížiť objem manuálnej práce na minimum, a tak zásadným spôsobom zvýšiť počet spracovaných objednávok denne. Zároveň získate čas venovať sa rozvoju svojho biznisu, marketingu, expanzii alebo rozširovaniu sortimentu.

Našim klientom pomáhame pri tvorbe e-commerce riešení aj s nastavením firemných procesov. Vyššie spísaných 5 bodov je základ, na ktorom ďalej staviame, pomáhame napríklad s inštaláciou špeciálnych tlačiarní štítkov Zebra, prepojením POS terminálov s e-shopom pre platby v predajniach alebo automatizáciou dodávateľských objednávok podľa rezervovaných produktov v sklade.

Ak aj vám narástol skokovo počet objednávok a/alebo potrebujete pomôcť v e-commerce či online marketingu, ozvite sa nám.

 

Potrebujete konzultáciu, alebo hľadáte pomoc vo vašom online podnikaní?
Sme pripravení nájsť pre vás vhodné riešenia.
Kontaktujte nás →
Potrebujete konzultáciu, alebo hľadáte pomoc vo vašom online podnikaní?

+ Diskusia nemá žiadne príspevky