5 tipov, ako marketing svojho e-shopu pripravíte na vianočnú sezónu


5 tipov, ako marketing svojho e-shopu pripravíte na vianočnú sezónu

Už minulý týždeň sme otvorili na našom blogu tému Vianoc, v ktorej sme rozobrali, ako pripraviť svoj e-shop na zimnú sezónu. Dnes budeme pokračovať konkrétnymi tipmi z oblasti marketingu, ktorými sa môžete inšpirovať.

Pripraviť by ste sa totiž mali (podľa charakteru vášho biznisu) hneď na niekoľko udalostí, ktoré nasledujú v krátkom časovom horizonte za sebou:

  • Black Friday 27.11. 2020
  • Cyber Monday 30.11. 2020
  • Mikuláš 6.12. 2020
  • Vianoce – 24.12. 2020
  • Silvester 31.12. 2020
  • Povianočné výpredaje – 2.1. 2021

Treba poznamenať a uvedomiť si, že nie každá značka musí nevyhnutne komunikovať či prispôsobiť sa všetkým termínom. V našich končinách sa stáva Black Friday čoraz populárnejším nielen v online prostredí, ale aj v kamenných obchodoch, ktoré ponúkajú špeciálne akcie a zľavy. Toto obdobie štartuje šialené nákupy ľudí, ktoré sa zvyčajne upokojujú až po povianočných zľavách.

Čím všetkým viete vašich zákazníkov zaujať?

Tematický branding na sociálnych sieťach

Oblečte váš brand do vianočného alebo iného tematického šatu. Na sociálnych sieťach si môžete zmeniť profilovú alebo titulnú fotku s tematikou snehuliakov, vianočných gúľ, stromčekov či svetielok, avšak nerobte nič na silu a zamyslite sa, či to charakter vašej značky dovoľuje. Pokiaľ si nechcete meniť profilovú fotku, môžete tematicky vyladiť váš profil, ako to urobili napríklad nasledujúce značky Lego a Zara:

Blogujte ten správny obsah

Využite jeden z nástrojov content marketingu a vytvorte hodnotný článok, ktorým upriamite pozornosť na váš sortiment. V predvianočnom období sú to najmä články zamerané na tipy na vianočné darčeky. Inšpiráciu, ako sa prispôsobiť určitému obdobiu si môžete vziať od našich klientov:

Darčekové karty & darčekové balenia pre nerozhodných

Možno ich máte v ponuke už teraz. Ľudia každoročne trávia menej času v obchodoch, majú najradšej vyriešené “vianočné starosti” v čo najkratšom čase. Môžete im ponúknuť darčekovú poukážku, ktorú ich blízky využije na nákup vášho sortimentu či ponúknuť pri objednávkach darčekové balenie, a tak im uľahčíte trápenie s baliacim papierom.

Odpočítavanie a adventný kalendár

Ľudia si radi nechávajú všetko na poslednú chvíľu. Jednou z marketingových stratégií je vyvíjanie časového nátlaku, pričom potenciálni zákazníci môžu cítiť, že im ujde nejaká ponuka, a tak vykonajú nákup hneď. Pripomeňte im, že čas Vianoc či inej akcie sa kráti. Prípadne im ukážte, koľko času ostáva na včasné doručenie darčekov. 

Takto sme minulý rok pripravili odpočítavanie dní na stránke e-shopu nášho klienta Svet nápojov:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podobnú verziu odpočítavania môžete pridať na stránku svojho e-shopu prostredníctvom Optimonk bez nutnosti programovacích zásahov:

Odpočítavanie môžete takisto využiť aj na sociálnych sieťach či pri newslettroch, ktorými budeme pokračovať.

Newsletter ako nástroj pripomínania sa

Pripomínať, pripomínať, pripomínať. Na stránke vášho e-shopu viete šikovne zbierať kontakty na potenciálnych zákazníkov a následne im poslať e-mail s blížiacou sa akciou. Viete kontaktovať aj lojálnych zákazníkov, ktorým môžete ponúknuť zľavu, alebo ich len informovať o najpredávanejších a najpopulárnejších produktoch.

Niečo podobné sme minulý rok pripravili opäť pre klienta Svet nápojov.Výzva na stránke e-shopu nabádala ľudí k zápisu do newslettra, aby im neušiel Black Friday a najmä zľavy počas neho. Do mailu sme im totiž poslali pripomienku:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inou cestou je opäť využitie nástroja Mailchimp, v ktorom môžete v tele e-mailu taktiež využiť dynamické odpočítavanie:

Nezabudnite však, že komunikovať treba konzistentne počas celého roka, dokonca aj po vianočných výpredajoch. Ak by ste potrebovali s čímkoľvek poradiť, neváhajte a ozvite sa nám.

 

+ Diskusia nemá žiadne príspevky