WebSummit 2017: TOP 3 prednášky


WebSummit 2017: TOP 3 prednášky

Očaruje svojou veľkosťou, rozmanitosťou, ale aj kvalitou spíkrov z celého sveta. Na tohtoročnom WebSummite v Lisabone ste mohli vidieť množstvo inovatívnych startupov, dravé diskusie, autonómne autá, ale hlavne skvelé prednášky. K tomu všetkému sa pridalo krásne počasie a nádherné lisabonské uličky a o zážitok bolo postarané.

WebSummit_Lisbon

Celé 3 dni summitu prebiehali v niekoľkých halách a na viacerých stage-och s obrovským množstvom prednášok. Vybrala som pre vás tie 3, ktoré boli pre mňa najzaujímavejšie a niečím špeciálne.

The secrets behind Lego story – Lars Silberbauer (Lego)

Pre mňa to bola jedna z TOP prednášok, pretože obsahovala všetko: dobrého spíkra, pútavú a vtipnú prezentáciu, kreatívne myšlienky a nápady, ako osloviť ľudí, a samotný fakt, že s pôsobením na sociálnych sieťach začali len pred 6 rokmi to, všetko len umocnil.

WebSummit_main_stage

Celá prednáška sa niesla v znamení rôznych case studies. Oslovil ma George – postavička z Lega, ktorú si mali deti (aj dospelí) postaviť podľa obrázku, cestovať s ním a spraviť čo najlepšiu fotku, samozrejme s víziou výhry určitej sumy na nákup Lega. Čo sa stalo je jasné, už po 20 minútach sa začalo nekonečné zdieľanie fotografií Georga z rôznych kútov sveta a vymýšľanie jeho životného osudu. Skúste hádať, koľko takáto kampaň stála! Bolo to 100 $. Také jednoduché a zároveň náročné!

Websummit_lego

Druhým skvelým Lego social media príbehom bol: ,,Kronkiwongi Project!“ Vytvoril ho tím Lega v spolupráci s Facebookom a základom bolo podporiť kreativitu detí. ,,Google nemal ani potuchy, čo je Kronkiwongi, ale deti vedia…“ Výsledky tejto kampane nájdete vo videu.

Nie vždy teda musí padnúť všetka kreatívna časť na kreatívca z firmy, je potrebné pozrieť sa aj na svojich zákazníkov a nechať ich tvoriť váš obsah.

The SEO World in 2018 – Rand Fishkin (Moz)

Táto prednáška zaujala už svojím názvom, čo sa odrazilo aj v naplnenosti sály. Ľudia stojaci v uličkách hneď po začatí, (napriek tomu, že p. Rand Fishkin oznámil, že prezentáciu zazdieľa), štartovali svoje foťáky, aby si zaznamenali tie najlepšie rady.

WebSummit_SEO

Hovorilo sa o CTR v rámci Google vyhľadávacej siete a porovnaní mobilov a desktopu, a o tom, kde všade sa dnes môžete vo vyhľadávaní zobrazovať. Ďalej sa spomínalo, prečo Google dáva odpoveď na vyhľadávané frázy priamo do vyhľadávania a zabraňuje tak kliknutiu na reklamy, a ako je možné, že Google vie, čo chceme hľadať, napriek tomu, že sme to nikdy nevyhľadávali.

WebSummit_presentation

Samozrejme, padla aj otázka, ako získať prvú pozíciu v organickom vyhľadávaní, a čo všetko ovplyvňuje utajovaný ranking systém.

V poslednej časti prednášky nám Rand poskytol niekoľko rád a tipov, na čo by sme sa mali v roku 2018 zamerať, a ktoré oblasti sú tie, ktoré treba riešiť okamžite. Celú prednášku si môžete pozrieť tu:

DIGITAL: Opening Doors, Closing Sales – Geraldine Calpin (Hilton)

,,Vďaka technológiám môžete zarobiť veľa peňazí, no môžete o ne aj prísť. Technológie si však dokážu získať srdcia ľudí, ktorí sa môžu stať vašimi lojálnymi zákazníkmi a budú ochotní kúpiť si vašu značku, váš produkt, a zaplatiť zaň viac, kvôli technológii a tomu, čo im ponúkate.“

WebSummit_main_stage_2

Hlavnou myšlienkou celej prednášky bola schéma ,,Physical + Digital = Phygital“. Tento pojem predstavuje spojenie toho, čo ľudia chcú a ako sa cítia, a technológie, ktorú využívajú, aby to viedlo k najvyššej spokojnosti zákazníkov. Toto všetko sa snažil Hilton vložiť do svojej aplikácie, ktorú využíva na svoje služby.

Jednou z funkcionalít je digitálny check-in, ktorý vám umožní nielen vybrať si izbu, poschodie, ale aj prezrieť si samotný plán poschodia cez Google maps s okolitými ulicami. Ďalej môžete využiť digitálny kľúč, vďaka ktorému sa dostanete do izby, bez potreby zaregistrovať sa na recepcii. Ak navštevujete hotel často, izbu, ktorá vám vyhovuje najviac si môžete navoliť ako obľúbenú.

Poslednou novinkou aplikácie bola Geraldine nadšená najviac a patrične to dávala na sebe vidieť. Išlo o funkciu, ktorá vám umožní trekovať cestu vášho objednaného jedla po chodbách hotela až k vám. Aby ste teda nemuseli hladní a nervózni vyčkávať na izbe :).

Websummit_hilton

A kopa ďalších

Ak by som mala pokračovať, za zmienku by určite stál otvárací príhovor Steve-a Hawkins-a, robot Sophia, Al Gore, Wladimir Klitschko, ale aj pár #followmeto, ktorých určite poznáte z fotiek, kde Nataly drží svojho priateľa za ruku na rôznych miestach sveta. Ak vás zaujali, určite sa pozrite na WebSummit FB funpage, kde toho nájdete ešte kopec.

WebSummit bol plný prekvapení. Očakávania splnil na 120 %, a dokonca aj na to obrovské množstvo ľudí, na ktoré každý deň narážate, si veľmi rýchlo zvyknete .

Ak som vás správne navnadila a rok by ste chceli ísť aj vy, svoje websummitovské otázky pokojne píšte do komentárov.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky