WASABI #6


WASABI #6

Opäť prinášame novinky zo sociálnych sietí. Od ostatného WASABI bolo oznámených viac noviniek, tak sa poďme na ne spolu pozrieť.

1) Facebook Messenger platforma v1.2

Vylepšená platforma umožní nasledovné:

  • Reklamy s presmerovaním do správ. Budeme môcť využiť rôzne CTA tlačidlá, aby sme presmerovali užívateľov do Messengera. Následne môžeme využiť bota alebo priamo komunikovať s užívateľmi. Táto možnosť je dostupná aj pre Lead ads, kde môžeme napríklad poďakovať užívateľovi za odoslanie kontaktu hneď po tom, ako tak vykonal.
Umiestnenie reklám - Facebook Messanger

Zdroj: Facebook.com

 

  • Platby priamo cez Facebook Messenger. Táto novinka je veľmi zaujímavá pre e-shopy, nakoľko budú môcť zjednodušiť nákupný proces pre užívateľov. Tu je ukážka nákupu cez Messenger:
Platby cez Facebook Messanger

Zdroj: Facebook.com

  • Vylepšenia k botom. Boti budú mať dostupnú „úvodnú stránku“, kde bude môcť autor popísať využitie daného bota.
Facebook bot úvodná stránka

Zdroj: Facebook.com

Ak vás nejaký z botov veľmi zaujme, budete ho môcť dokonca zdieľať, a tak ich dokážu využiť aj vaši priatelia.

Zdieľanie Facebook bota

Zdroj: Facebook.com

 

2) Facebook „Odoslať správu“ tlačidlo

Momentálne už môžete využiť pri kampaniach s cieľom „kliknutia na odkaz“ nové tlačidlo, a to „Odoslať správu„. Následne je užívateľ presmerovaný do Messengera a môže s vami začať komunikovať. Taktiež je možnosť pridania textu úvodnej správy, ktorá sa zobrazí užívateľovi hneď po presmerovaní do Messengera.

CTA - odoslanie správy

Zdroj: Facebook.com

3) Facebook Messenger instantné video odpovede

Nedávno boli oznámené video odpovede pre Messenger. Užívatelia, ale aj značky to môžu využiť pre interaktívnejšiu komunikáciu.

Facebook instantné video správy

Zdroj: Facebook.com

4) Facebook vylepšený lookalike nástroj

Ak využívate lookalike nástroj od Facebooku a plánujete expandovať na zahraničný trh, budete ho môcť využiť. Podľa najnovších informácií má po novom nástroj dostupné zostavenie lookalike publík naprieč krajinami.
Pre stránky s nastavenými konverziami alebo aplikácie je taktiež možnosť oslovovať podobné publiká, ako sú ich zákazníci na globálnej škále, kde si zvolia regióny, ktoré chcú zacieliť.

5) Twitter testuje pre-roll video kampane

Twitter oznámil novú možnosť monetizácie videí, a to konkrétne pre-roll video. Funkciu popísali podrobne pre tvorcov obsahu v tomto článku. Pre druhú stranu, spoločnosti, však informácie neposkytli. Každopádne, budeme sledovať, aké možnosti poskytne tento nový formát.

 

Čo hovoríte na tieto novinky? Natrafili ste na niektoré z nich? Dajte nám vedieť v komentároch.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky