WASABI #3


WASABI #3

1. Instagram Business na Slovensku

Áno, konečne sme sa dočkali Instagram biznis účtov na Slovensku. 🙂

Určite ste už zachytili množstvo postov, kde bola táto novinka oznámená. Pozrime sa spolu na možnosti, ktoré takýto účet ponúka. Najskôr vás Instagram osloví oznamom, ktorý sa vás spýta, či ste biznis.

Instagram pre biznis

Zdroj: Instagram

Po overení kódom, ktorý dostanete na telefónne číslo, budete mať dostupné ďalšie možnosti.

Štatistiky priamo v aplikácii

Aplikácia nám teraz ponúka štatistiky o našich príspevkoch. Primárne zobrazené štatistiky sú impresie a počet oslovených užívateľov za ostatných 7 dní. Nasleduje prehľad najlepších príspevkov. Po kliknutí na „Viac“ máme možnosť ich filtrovať podľa rôznych kritérií – typ príspevku (fotka alebo video), zoradenie podľa výkonu (impresie, dosah, atď.) a výber obdobia (7 dní až 2 roky). Nasledujú údaje o sledovateľoch, ktoré sú dostupné, ak vás sleduje aspoň 100 užívateľov.

Biznis Instagram

Zdroj: Instagram

2. Facebook priemerná cena za konverziu

Táto funkcia je dostupná, ak vytvárate na Facebooku reklamnú skupinu, ktorá spĺňa nasledujúce kritériá:

  • je optimalizovaná na konverziu alebo inštaláciu aplikácie,
  • platíte za impresie,
  • používate manuálne bidovanie.

Následne sa vám zobrazí táto funkcia pri zostavovaní reklamnej skupiny:

Facebook priemerná cena

Zdroj: Facebook.com

V tomto prípade máme nastavenú priemernú cenu za konverziu 5 € s konverzným oknom 1 deň. Priemerná cena za konverziu sa bude pohybovať na úrovni 5 €, pričom jednotlivé konverzie môžu stáť viac alebo menej. Dôvodom, prečo niečo takéto zvážiť, je možnosť zvýšenia počtu konverzií. Ak by sme mali nastavenú maximálnu cenu za konverziu, mohlo by nám ujsť niekoľko konverzií.

Facebook odhad konverzií

Zdroj: Facebook.com

Na tomto príklade jasne vidieť, že by nám ušli konverzie (šedé, za 12 $), ak by sme nastavili bidovanie na maximálnu cenu za konverziu namiesto priemernej ceny za konverziu.

3. Facebook Offline konverzie

Facebook pomaly rolluje von novú funkciu, a to sledovanie offline konverzií. Ak sa zameriavate na výkonnostné kampane na Facebooku, môžete natrafiť na jednu prekážku. Ak oslovíte užívateľa, ale on nakúpi v kamennej predajni, ako to dokážete zistiť? Dlho nebola takáto možnosť. Avšak v kombinácii lokálnych kampaní a zaznamenávania offline konverzií je pomerne elegantné riešenie.

Facebook offline konverzie

Zdroj: Facebook.com

Postup je údajne značne jednoduchý, treba nahrať údaje o užívateľoch, ktorí nakúpili v kamennej predajni a následne Facebook spojí dáta s užívateľmi a anonymizuje ich.

Facebook prepojenie dát

Zdroj: Facebook.com

Ako pri väčšine noviniek od Facebooku, nie je zatiaľ jednoznačné, podľa čoho sprístupňujú túto funkciu. Keď sa nám sprístupní táto funkcia, pozrieme sa na ňu hlbšie.

Čo si myslíte o týchto novinkách? Máte ich už dostupné? Dajte nám vedieť v komentároch.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky