Black Friday kalendár predikcia na november 2021


Black Friday kalendár predikcia na november 2021

Black Friday je už skoro za rohom, tento rok vychádza na piatok 26. 11. 2021. Neplatí to však pre všetky krajiny rovnako. Napríklad v Rumunsku je Black Friday posunutý o dva týždne skôr. A v Maďarsku o týždeň. Aby ste sa vedeli zorientovať, v ktorý deň, v ktorej krajine môžete očakávať najväčšie peaky Black Friday návštevnosti, pripravili sme pre vás celoeurópsky Black Friday kalendár.

Metodika

Predikciu sme realizovali denným vyhľadávaním konkrétnej frázy „Black Friday“ vo vybraných krajinách Európy za mesiac november (2020) v nástroji Google Trends. Čísla predstavujú normované dáta o objeme vyhľadávania. V dňoch, kedy fráza dosahovala najvyššiu vyhľadávanosť, dostala hodnotu rovnú 100 a všetky ostatné dni boli porovnávané s touto hodnotou. Následne sme získané dáta previedli do predikcie na tento rok (vzhľadom na dvojdňový posun oproti roku 2020).

Poznatky

  • Pre väčšinu krajín platí, že najsilnejší záujem vo vyhľadávaní o Black Friday bude 26. novembra.
  • Medzi výnimky patria krajiny ako napríklad: Andorra, Moldavsko, San Maríno, Rumunsko, Maďarsko, Čierna Hora alebo Turecko. V týchto krajinách sa objavuje silný záujem vo vyhľadávaní o Black Friday na začiatku, v strede alebo týždeň pred koncom mesiaca november.
  • Pri mnohých krajinách vidíme, že Black Friday návštevnosť začína mať nábeh už niekoľko dní vopred. Môžete si to všimnúť napríklad pri Taliansku, Španielsku alebo Grécku.

Pre viac informácií, kliknite na infografiku nižšie. Ak máte na nás otázky, neváhajte a kontaktujte nás.

Black Friday kalendár na rok 2021 si môžete stiahnuť aj vo formáte PDF.

Poznámka: Vzhľadom na to, že predikcie boli upravované na základe dát z roku 2020, naša tabuľka pre rok 2021 obsahuje predikcie len do 29. 11. 2021.

black friday 2021 kalendar

Po kliknutí na obrázok sa otvorí náhľad v plnom rozlíšení

+ Diskusia nemá žiadne príspevky