To je tým, že sme tím


To je tým, že sme tím

V roku 2017 sa toho u nás udialo veľmi veľa. Je nás stále viac, a už len preto sa stále niečo deje, samé super veci. A v tomto článku sa dozviete o tom najlepšom z najlepšieho.

Podeliť sa so starostlivo vybranými infoškami™ z minulého roka sa rozhodli niektorí naši VIP kolegovia. Dali do toho srdce, lásku. Tí menej často píšuci spotrebovali aj veľa cukrov.

Ako bonus tento blogpost obsahuje darček na jeho konci. Nie, neskrolujte dole… No, hm, ach. OK, tak najprv darček. 🙂

Vlado Vanek

Vlado Vanek
Managing Director

To je tým, že sme tím a s tým všetko súvisí

V našej DNA je neustále vymýšľanie a aplikácia nových prístupov nielen v marketingu, ale i vo vývoji softvéru. Najviac sme však na seba pyšní, keď vieme spojiť kvalitný produkt či službu nášho klienta s jeho spokojným zákazníkom.

Na tom pracovali minulý rok tradične kolegovci z našich troch divízií: vývoja e-commerce a webových riešení, divízie online marketingu, a oddelenia, kde sa programuje inteligentná reklama: AdBOOST.sk.

Dôvodov na oslavu v roku 2017 bolo niekoľko, a to nielen výlučne iba z realizácie úspešných kampaní, projektov či z rastúcich klientov. Rád spomeniem, že spoločnosť Deloitte nás zaradila do rebríčka 50 najrýchlejšie rastúcich spoločností v regióne strednej Európy ako jednu z dvoch slovenských firiem. S priateľmi z ADMA.sk sa nám podarilo spustiť prvú a naj súťaž digitálnej reklamy Digital PIE. My sme porotcovali, získali shortlist, a potom veľa veľa tancovali na párty. Boli sme tiež v odbornej porote asi najvýznamnejšieho oceňovania e-shopov na Slovensku Heureka Shop Roka 2016.

Najdôležitejším dôvodom na radosť sú však kolegovia – nás tím – kamaráti. Len vďaka nim dokážeme realizovať super veci, a len tí nás motivujú každé ráno tešiť sa do práce (OK, jasné, niekedy sa ťažšie vstáva, a tým pádom menej teší). 🙂

Prišli, zapadli a príjemne prekvapili aj noví Riešeniaci: Miška a Miška, Tomáš, šiesty a siedmy Maťo, Tibor, Ľuboš, Barborka, Dominika, Lucka, Rasťo, Erik, Jany… A samozrejme, nová riaditeľka divízie online reklamy Danka, na ktorú veľa vsádzame. Pretože aj Einstein potrebuje help, aby sa stal aspoň Zweisteinom.

Posily pribudli aj v UX/UI tíme pod vedením nášho guru Lukáša Andela. Túžime meniť svet a ideálne krásnymi výstupmi, a tak používatelia môžu očakávať ešte krajšie a efektívnejšie dizajny a vizuály.

Paťka Migátová

Paťka Migátová
Happiness Manager

Rok plný zážitkov

Pre nás bol rok 2017 plodný. Rozšírili sme náš tím na aktuálny stav 30 ľudí, vďaka čomu sme získali skvelých, a hlavne talentovaných kolegov do rôznych divízií, ako je už spomenuté vyššie. Doslova plodný bol aj v súkromnom živote kolegov – traja z nich sa stali hrdými oteckami a jeden sa oženil.

Ako tím sme sa zúčastňovali aj na rôznych športových akciách, podujatiach a teambuildingoch. Spomeniem aspoň zopár ako ČSOB maratón, kde sme mali 2 štafetové tímy, IT Fooscup, ktorý obľubujú hlavne naši programátori, či Reklamčeto, kde sme si vybojovali 2. miesto! Boli sme súčasťou ADMA tímu na 24h Slovakia Ring Cycling Race a kolega Igor zhrnul ich zážitky do zaujímavého blogu. A v neposlednom rade skvelý teambuilding, na ktorom sme mali možnosť pilotovať lietadlo so súkromným pilotom. Pozrite si aj video!

Tri mesiace u nás stážoval študent z Číny, Pete. A poviem vám, bolo super spoznať ho, rovnako ako jeho kultúru. Pete sa prejavil ako veľmi šikovný programátor so zmyslom pre humor, ktorý si obľúbil slovenské pesničky, pivo a borovičku. 🙂 Viac o ňom a jeho zážitkoch zo Slovenska nájdete v jeho blogovom článku.

Koniec roka sme uzavreli varením vianočného punču, homemade koláčikmi pre našich klientov, Secret Santom a skvelou návštevou vianočných trhov vo Viedni.

Verím, že tento rok bude ešte “plodnejší “ a prinesie ďalších skvelých kolegov a ešte úžasnejšie momenty, ktoré nám vyčaria úsmev na tvári. 🙂

Vlado Cintula

Vlado Cintula
Chief Digital Strategist

Naše vízie sa začali presúvať do reality

Veríme (a vieme), že v digitále všetko so všetkým súvisí. Našou víziou a presvedčením je, že najefektívnejšie je riešiť celý digitálny ekosystém okolo konkrétneho biznisu. Nezameriavať sa iba na konkrétnu oblasť (SEO, PPC, Content marketing…), ale chápať súvis medzi jednotlivými činnosťami, vyhodnocovať a byť schopný predikovať, ako konkrétne činnosti ovplyvnia systém ako celok.

Dôkazom toho je napríklad personalizovaná mediálna kampaň pre klienta YIT. Sledovali sme pohyb návštevníkov naprieč všetkými digitálnymi touch points, na ktoré sme mali dosah a zobrazovali sme personalizované bannery prispôsobené preferenciám a očakávaniam konkrétneho užívateľa. To sme spojili s personalizáciou na strane webových stránok klienta. Výsledok: konverzný pomer stúpol o 16 %. Personalizované bannery mali preklikovosti vyššie o 300 % (!!!) oproti klasickým nepersonalizovaným bannerom. Wow!

Ďalším príkladom je uni-max. Klient nám zadal cieľ a ostatné nechal na nás. A my sme siahli po všetkých výkonnostných médiách, ktoré sú k dispozícii, aby sme maximalizovali dosah na potenciálnych zákazníkov. A rozbehli sme multi-channel kampane, kde potenciálneho zákazníka komplexne sprevádzajú v jeho finálnych fázach nákupného rozhodovania naprieč digitálnym ekosystémom. Výsledok: po roku postupnej stagnácie zrazu klient vidí medziročný rast v obrate na úrovni viac ako 45 % a zvýšenie konverzného pomeru o viac ako 20 %. Tomu sa hovorí skvelý výsledok.

Presun vízie do reality je vždy zázrak. A sme si istí, že chuť a ambície robiť zázraky u nás budú počas roku 2018 exponenciálne stúpať.

Martin Šustek

Martin Šustek
AdBOOST Product Engineer

Personalizácia a automatizácia sú budúcnosťou online

AdBOOST.sk sa z nástroja na hromadnú inzerciu vo vyhľadávačoch zmenil na platformu pre pokrytie celého digitálneho priestoru reklamou najvyššej kvality. Sme teda tzv. DSP – môžete u nás nakupovať efektívne digitálny reklamný priestor v reálnom čase.

Pôvodný modul pre inzerciu v AdWords, Sklik a BingAds bol počas roku niekoľkokrát zrýchlený a vyladený z hľadiska použiteľnosti. Pribudli moduly pre inzerciu na Facebooku, monitoring reklamných účtov vo väčšine reklamných sietí súčasnosti a vytváranie automatizovaných produktových bannerov vysokej kvality.

Reklamu klientov však chceme aj naďalej posúvať na ďalší level, a preto s pomocou AdBOOSTu dokážu naši klienti od roku 2017 zobrazovať personalizované správy a odporúčania na ich webovom sídle. DSP je k tomu čerešničkou na torte (ale i tortou samotnou) s možnosťou nakupovať mediálny priestor na najvychytenejších reklamných plochách v rámci internetu cez RTB siete a zobrazovať personalizované správy konkrétnym používateľom, kde len uznáte za vhodné.
Keď má klient toto k dispozícii, je len krok od vytvárania natívnych reklám, ktoré sa objavujú a menia v správnom čase, s webom splývajú štýlovo aj koncepčne, a predsa sú personalizované a motivujú zákazníka k nákupu.

Veríme, že natívna, personalizovaná a automatizovaná reklama sú budúcnosťou nášho odvetvia, a preto chceme aj v roku 2018 nadviazať na sériu našich prednášok a workshopov na akciách ako TREND Online Academy, MarketingFestival, či Performance2020, kde sme túto myšlienku v predchádzajúcom roku, dúfame, že úspešne, šírili.

Milan Holeš

Milan Holeš
Lead Developer

Tam, kde je potreba, je aj výzva

Sformovanie divízie vývoja do súčasnej podoby ovplyvňovali noví ľudia, technológie, ale aj nové postupy a zásadné rozhodnutia. Dôležitým faktorom bolo pochopenie, že tam, kde je potreba, tam je aj výzva. Únikom zo svojich komfortných zón sme zmenili náš pohľad na riadenie projektu ako takého, čiže opustenie klasického “vodopádového” riadenia k viac agílnejšiemu rozmýšľaniu. Nie je všetko len o šprintoch, scrum boardoch, ranných meetingoch, ale skôr o podstate kontinuálneho dodávania produktu a funkcionality klientom.

Naša e-commerce platforma RSHOP vo svojej aktuálnej verzii 3.0 ponúka množstvo funkcionality, externých modulov, napojení na skladové systémy atď. Za zmienku stojí napríklad možnosť spravovať viacero e-shopov z jedného administračného rozhrania, modul na vyskladanie akciových balení v rámci setu, alebo komplexné B2B riešenie. Jednou z výziev bolo, samozrejme, posunutie nášho devel stacku na vyššiu úroveň, pretože pociťujeme, že náš core stack – PHP, MySQL + frontend klasiky ako HTML, JS, CSS, nie sú vždy postačujúce tak ako na development náročnejších modulov, udržovanie, tak aj na zaujatie nových kolegov, keďže trendy sú teraz iné technológie. Preto náš stack neustále rozširujeme a snažíme sa v tomto smere napredovať. Ak by som mal teraz niečo vypichnúť, tak je to určite naše pokročilé vyhľadávanie a filtrovanie produktov postavené na Elasticsearch, kontajnerizácia platformy v Dockeri, frontend development vo Vue.

A naše vízie na rok 2018? Samozrejme, tie najvyššie! Chceme naďalej pracovať na rozširovaní tímu, práci s novými technológiami a hlavne v budovaní platformy, ktorá pomáha rásť nám aj našim klientom.

Lenka Káčerová

Lenka Káčerová
PR & Content Specialist

Vidieť a byť videný

Neustále vzdelávanie, nadväzovanie kontaktov a udržiavanie tých vzniknutých patrí k životu v digitálnej agentúre. A nás to baví! Aj preto sa radi (a často) zúčastňujeme eventov, talkov, prednášok a konferencií. Uplynulý rok sme ich navštívili niekoľko desiatok, z tých väčších môžem spomenúť WebSummit v Lisabone, Marketing Festival v Prahe, Google Partner Summit v New Yorku či Google Export vo Varšave.

Navyše, radi sa o svoje skúsenosti a know how delíme aj s kolegami z brandže a školíme, prednášame, prezentujeme… Petra ste mohli vidieť na ShopComme, Pricemania Academy Kickoff aj Okrúhlom stole SAEC. Maťo z AdBOOSTu workshopoval s Alzou na Marketing Festivale a ja som s klientom Alain Delon Fashion prezentovala, ako robíme content marketing na Digital Rulezz. Najviac, už tradične, prednášal Vlado, ktorý sa ako spíker zúčastnil až siedmich eventov.

Tento rok sa snáď prekonáme ešte viac. Už tento mesiac nás môžete vidieť na dvoch akciách. Vlado Cintula prednáša o personalizácii a automatizácii 26.1. na Hospitality & Tourism Summit 2018 a ja 31.1. workshopujem v 0100 Campus na tému Content marketing a natívna reklama.

Marko

Marko
The Dog

Hav, hav, vrrr, hav

Svorka sa tu zväčšuje, a to mňa psa vždy poteší. Aj klienti mi všetci celkom dobre voňajú (voľný preklad zo základu pach, pozn. prekladateľa). Na donášku ovocia sa vždy teším, na poštára už menej. Snáď za rok 2017 len vypichnem, že mi vyhovuje, že dievčat je tu tento rok viac. Samcov mam tiež rád, ale keď si napríklad ležím na sedačke, tak samice ma vždy pohladia a usmejú sa. Ešte sa mi nestalo, že by ma niektorá zhodila so slovami ”Padaj dole, Marko, idem sa po obede natiahnuť”.

marko

Darček

Pracujeme z najkrajšieho hlavného mesta Slovenska a po pozretí krátkeho videa nižšie uznáte mnohí, že z vrchu je snáď ešte krajšie (aj dopravná špička je zrazu super). Navyše, kto nevie nájsť relax alebo novú inšpiráciu v meste, tak nad mestom a okolím ich možno občas nájde. My sme takto s FlyBa.sk relaxovali niekoľkokrát a odporúčame.

Navyše, ak pri objednávke letu na webe FlyBa.sk odošlete link na tento článok, získate zľavu 15 %. Príjemný let prajeme.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky