Šikovný návod ako vydesiť zákazníkov


Šikovný návod ako vydesiť zákazníkov

"Predíďte úmrtiu vašeho dieťatka"
„Predíďte úmrtiu dieťatka!“

Takáto reklama sa mi za posledné dni párkrát ukázala na FB. A musím priznať, šokovala ma zakaždým, keď som ju zbadala…

Monitor dychu slúži na monitorovanie dychu kojencov počas spánku. Pri nepravidelnosti alebo zástave dychu upozorní rodičov, čo pomáha pri prevencii syndrómu náhleho úmrtia kojencov (SIDS).

Čo ma teda prekvapuje na relevantnom apele „Predíďte úmrtiu dieťatka!“? Aj keď je to pravda, vyvoláva to v človeku strach, úzkosť a negatívne pocity. A to predsa nie je pro-nákupný psychický stav (btw.už ste videli reklamu na životné poistenie s textom „Predíďte totálnemu bankrotu vašej rodiny keď umriete!!!“?).

Čo takto radšej apelovať na pokojný spánok rodičov? Môžu byť predsa pokojní – podložka dáva stále pozor, či je všetko v poriadku, kým oni spia a ak sa čokoľvek udeje, upozorní ich!

A mimochodom, čo asi spraví tehotná žena, ktorá si prečíta onu hrozivú reklamu? Tipla by som, že minimálne ďalšie 4 dni bude v strese študovať podrobné informácie o SIDS, namiesto toho, aby si s dobrým pocitom kúpila túto podložku.

Jednoducho, v predaji (ako aj v živote a všetkom ostatnom) je prirodzene mocnejšia pozitívna motivácia ako zastrašovanie. 

A hlavne, netreba stresovať tehotné ženy! 🙂

4 Komentáre

  1. Denisa Veteskova

    fajn koment..neskutocna predstavivost niektorych marketerov:-)
    tehulky su uz aj tak na prasky (hovorime o tych provotehotnych) a toto im este prida do „bubna“ :-))

  2. diplomovky bakalarky

    Super článok, lebo práve sme sa chystali robiť kampaň zastrašovaním o neúspešnom ukončení štúdia… ale po tomto článku skôr reklamnú kampaň zameriame na pokojné ukončenie štúdia. BTW komentujúci, čo by ste poradili pre stránky http://www.diplomovky-bakalarky.eu ? Mám na mysli znenie kampane… Diky za rady…

Pridajte komentár