Po Google už aj Heureka! Veľká novinka v inzercii


Po Google už aj Heureka! Veľká novinka v inzercii

Pred niekoľkými mesiacmi sme zaznamenali veľkú zmenu v platených výsledkoch vyhľadávania Google. Od tej doby sa už nezobrazuje pravý stĺpec s reklamnými odkazmi. No namiesto toho vidíme 4 platené pozície nad organickými výsledkami. K podobnému kroku pristúpil aj porovnávač cien Heureka.

Bolo 3 málo? Pribudla 4. platená pozícia

Heureka zobrazovala dlhodobo v porovnaní cien produktov 3 platené pozície v oranžovom boxe, ktorý predstavuje kvalitné obchody odporúčané Heurekou.

Teraz však došlo k zmene. Od 7.7. sú oficiálne v oranžovom boxe až 4 platené pozície.

Táto zmena sa prejaví hlavne pri inzerovaní. Ak ste sa v súčasnosti nezobrazovali medzi prvými troma pozíciami, teraz to môže byť trochu jednoduchšie.

Taktika:

  • ak sa chcete zobrazovať čo najvyššie, veľa sa pre vás nezmenilo. Stále sa budete biť o top pozíciu s konkurentmi ako doteraz.
  • ak je vaším cieľom len zobrazovať sa v oranžovom boxe, 4. platená pozícia je pre vás prínosom. Ak vám doteraz len tesne unikala tretia pozícia, mohlo sa stať, že sa váš obchod zobrazoval hlboko v zozname e-shopov. Teraz sa však jednoduchšie dostanete do hornej časti stránky. Inzerenti získavajú väčší priestor na prezentovanie svojich produktov.

Doteraz boli len 3 platené pozície:

heu

Od 7.7. sú až 4 a vyzerá to takto:

heureka

Ako sa dostať do oranžového boxu?

Nie každý internetový obchod sa môže dostať do oranžového boxu. Nakoľko Heureka prezentuje, že jej cieľom je uľahčiť nakupovanie a poradiť pri výbere toho správneho internetového obchodu, existujú podmienky, ktoré je potrebné splniť, aby sa internetový obchod dostal do oranžového boxu.

Základnou podmienkou je, že do inzercie sa môžu zapojiť len obchody, ktoré získali certifikát Overené zákazníkmi. Vďaka získaniu tohto certifikátu môžete začať bidovať a začať sa zobrazovať na prvých 4 platených pozíciách ako odporúčaný e-shop.

heureka2

Ďalšou podmienkou na umiestnenie vášho e-shopu v boxe je aj zobrazovanie skladovej dostupnosti jednotlivých produktov v XML feede.

Podľa čoho sa určuje vaša pozícia v oranžovom boxe?

Ak dáte najvyššiu sumu za preklik, neznamená to, že sa budete nachádzať na najvyššej pozícii. Obchody sa v ňom zobrazujú podľa viacerých kritérií, ktorými sú:

  • Cena produktu
  • Dostupnosť produktu
  • Hodnotenie e-shopu
  • Biding (nastavenie vyššej ceny za preklik)

heubi

Čo si myslíte o tejto novinke? Páči sa vám štvrtá platená pozícia?

Chcete zvýšiť výnosy z Heureky? Napíšte mi na [email protected] a určite nájdeme spoločne cestu, ako efektívne inzerovať na Heureke. 

Tagy článku:

3 Komentáre

    • Vladimír Macko

      Ahoj,
      ďakujem za doplnenie, výborný postreh. Vďaka tomuto rozhodnutiu tak majú eshopy väčší priestor na inzerciu 🙂

Pridajte komentár