Pinterest – nové možnosti pre marketérov


Pinterest – nové možnosti pre marketérov

Na našom blogu sme už o Pintereste, novom fenoméne v oblasti sociiálnych médií, písali. Skúsme sa ale podrobnejšie pozrieť na to aké možnosti ponúka pinterest online marketérom.

MARKETING NA PINTEREST-E

Pinterest je ideálnym kanálom pre komunikáciu obrázkového a video obsahu. Dôležité pri komunikácii využívaní tohto kanálu je najmä jedno – vizuálna príťažlivosť. 

Každý pridaný obrázok odkazuje priamo na stránku, na ktorej sa pôvodne nachádzal. Ponúka tým firme možnosť zadarmo zverejňovať svoje produkty. K obrázku môžete pripojiť krátky popis, cenu, do obrázku zahrnúť vašu adresu, …

Môžete si vytvoriť viaceré nástenky s rozličnými produktami a ich variáciami. Vďaka tomu môžete zaujať užívateľov (a to nie len vlastných followerov), ktorí Váš obsah budú sami šíriť a zdieľať.  Dôležité je  správne tagovanie, aby váš produkt našli tí „správni“ ľudia.

Pri obrázku sa tiež nachádza možnosť followovať účet ktorý ho pôvodne postol, rovnako ako nástenku účtu, ktorý daný obrazok re-pinol. Každý užívateľ môže sám obrázok ďalej zdieľať alebo likeovať / komentovať.

Okrem získavania followerov a návštevníkov Vám Pinterest môže sharovaním liniek pomôcť tiež so SEO.

Príklady využitia Pinterest

Pinterest je založený  na vizuálnej prezentácii, čo priamo nahráva marketérom pre rôzne kreatívne riešenia. Jedným z dobrých príkladov je Peugeot. Ten využil novú sociálnu sieť pre kreatívnu sútaž. Kto prvý poskladal auto na svojej nástenke z obrázkov rôzne porozhadzovaných na stránke, vyhrával cenu.

Peugeot kampaň na Pinterest-e

Čo ale robiť ak ponúkate služby ktoré sa len ťažko dajú vizualizovať? Nehádžte v takom prípade flintu do žita. Niektoré firmy začali využívať Pinterest ako priestor kde sa dá vyjadriť ich firemná kultúra a identita. Tím populárnej stránky Klout zverejňuje fotky života vo firme a ukazuje akí sú všetci „cool“ a tým v podstate vytvárajú svoj brand.

Ďalším skvelým príkladom je Kotex (pozn. pre mužov – výrobca ženských hygienických potrieb :)). Ich virálna kampaň sa zamerala na ženy, z ktorých mnohé (podobne ako aj ja) sledujú množstvo násteniek s ručne vyrábanými doplnkami domácnosti, šperkami a pod.

Každá žena, ktorá niektorý z obrázkov uverejnených na nástenke Kotex re-pinla, dostala danú vec poštou priamo domov.

Je jasné že Pinterest bude ďalej rásť v obľube užívateľov a je len na vás, či túto možnosť využijete vo svoj prospech. Pinterest sa zatiaľ búrlivo mení a vyvíja, stále sa dajú nájsť nové možnosti využitia.

Pravdepodobne je len otázkou času kedy sa rozšíri aj na Slovensku. Tiež môžeme očakávať, že časom spustí platenú reklamu, ktorá bude pre mnoho firiem veľmi atraktívna.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky