Hudobná inšpirácia Riešení


Hudobná inšpirácia Riešení

V našej agentúre sme ako jedna veľká „rodina“ a občas máme problém zosúladiť naše hudobné chúťky. A tak nám z jednej miestnosti hrá Arabela od Darinky, z druhej Bee Gees a z tretej nejaké to techno. Aby sme sa nehádali, dali sme dokopy playlist, ktorý reprezentuje náš spoločný hudobný vkus. Je to naozaj mix všetkého možného a pevne veríme, že si v ňom nájdete to svoje aj vy.

V práci som okrem plnenia taskov začala “shazamovať”, čo komu hralo z kancelárie. Keď už som si nevedela rady, pýtala som sa kolegov, čo najradšej v práci počúvajú, a tak vznikol náš playlist “RIESENIA.com Hudobná inšpirácia, ktorého zostavu vám predstavím kanceláriu po kancelárii.

Nostalgické Content Queens

V office Content Queens (kam som sa šikovne votrela) sa tvoria komunikačné stratégie, obsah na blogy a sociálne siete či textíky na stránky e-shopov.

Počúva sa tu najmä Neo-Soul, RnB, Hip-Hop, ale aj nejaké to Latino… Najobľúbenejšími interpretmi sú Ed Sheeran, One republic, No name, A$AP Rocky, Calyx & TeeBee, či Erykah Badu. Lenka pracuje väčšinou v tichu, ak si niečo zapne, sú to soundtracky alebo pesničky, ktoré jej niečo pripomínajú.

Hluční Task Masters

Naši Task Masters patria k nášmu development oddeleniu, ktoré tvorí e-shopy na mieru. Chalani sa starajú o to, aby všetky projekty bežali bez problémov a zvyšovala sa spokojnosť klientov. Počúvajú hlavne Metallicu, Black Sabbath, Pendulum a Queens Of The Stone Age. Asi najväčším orieškom zo všetkých bol výber nášho kolegu Lega, ktorý mi poslal celý odsek a do výberu “nabúchal” linky na mongolský rap. Mongolské hrdelné spevy som zatiaľ počúvala len pri joge, takže v takejto podobe som to naozaj nepoznala. Väčšinu z Legovho výberu (našťastie) nepoznal ani Spotify. Pre odvážnych pripájam link na Youtube.


Legov výber je v našom playliste zastúpený indickým techno popom a vikingským folkom, z ktorých som vybrala po jednej skladbe. Myslím, že je to dostatočne reprezentatívna vzorka pri takom špecifickom hudobnom vkuse.

Prispôsobivé Online HQ

Naše marketingové vedenie v kancelárii Online HQ je zväčša natoľko zaneprázdnené, že si len nechá otvorené dvere a čaká, ktorá skladba k nim “dokričí”. Pri toľkých meetingoch s klientmi sa im v podstate ani neoplatí zapájať kábel.

Šokujúci The Programátori

Nezabudli sme ani na Taylor Swift (ako by sme mohli), ktorá je obľúbenou speváčkou nášho kolegu Igora z officu The Programátori. Veľmi som sa potešila, keď sa Task Masters zhodli s The Programátori na Chiki liki tu-a, alebo keď sa Online Wizards stretli pri výbere SAVERNE s Creative Labom.

Výber kolegov z officu The Programátori, ktorí vyvíjajú tie najlepšie e-shopy na mieru fungujúce na sofistikovanej platforme RSHOP, obsahuje veľa Oldies, nájde sa tam aj Darinka Rolincová, ktorá nikoho neurazí. Trošku ma mrzelo že na Spotify som nenašla Arabelu, ktorá si zaslúži link. Arabela skrátka musí byť a jediná verzia na Spotify je od Horkýže Slíže, čo naozaj nie je vhodný ekvivalent.

“Ulecení” Online Wizards

Od Online Wizards, ktorí majú pod palcom online marketingové kampane, máme v našom playliste skladby od Kygo, skupiny Elán, Helenine oči či Two Door Cinema Club. Nechýba The Weeknd a Vitas. Z takého Vitasa si všetci robia srandu, ale ja (ako hudobníčka) ho beriem trošku inak. Ten človek, bez ohľadu na to, že spieva v alobale, spievať vie! Kolega Rasťo napísal ako svoj obľúbený song “Vááááájd tats tuuuuutututtuuuututututttutututuururututtutuuuuu”. Youtube povedal, že nepozná, Spotify tiež, a to mi príde ako dostatočná odpoveď. V playliste máme aj skladbu z obľúbeného seriálu Rick and Morty od Chaos Chaos. Ďalšia skvelá skladba z tohto seriálu, bohužiaľ, na Spotify nebola, a preto opäť doplním link, aby bol náš výber kompletný. Budem hádať, ale myslím, že túto skladbu pridal náš Operation Manager a Facebook špecialista Robko.

Separatistický Creative Lab

Creative Lab sa o našich klientov stará po vizuálnej stránke. Kolegovia vytvárajú krásne grafické návrhy, bannery, stories aj videá. Často síce sedia so slúchadlami na ušiach a každý si ide svoje, no keď som sa ich opýtala na obľúbené skladby, plesli sa po vrecku a hoci je ich dva a pol, vytiahli na mňa najviac skladieb zo všetkých kancelárií. Vo výbere od nich nájdete Punk, Indie, Rock, aj Rap. Pripájam link na Remix skladby I Fall Apart, ktorej originál som pridala aj do playlistu.


Tiež by sa s vami radi podelili o svoj obľúbený playlist The Devil You Know. Na nakopnutie pri práci je tento playlist ako stvorený.

Tichý, ale výkonný AdBOOST

Náš AdBOOST, vďaka ktorému inzeruje množstvo agentúr aj koncových klientov automatizovane a personalizovane, prispel do výberu Oldieskami, DrumNBassom, nechýba Latino, Horkýže Slíže, Ed Sheeran, Para, Shinedown, Halestorm, Kygo, Clean Bandit a Parov Stelar. Zväčša, keď prídem do ich kancelárie, kolega Šusťo počúva nejaký parádny brazílsky rap, takže napokon posedím o niečo dlhšie, ako som pôvodne plánovala.

Veľmi som sa snažila, ale skladbu Staraj sa o seba!, ktorú mi kolegovia z AdBOOST poslali, Spotify vo svojej knižnici nemá, preto pridávam link.

Retro CEO & backoffice

Kolegovia z CEO & backoffice sú gurmáni a počúvajú Jazz, takisto Oldies, Pop, DrumNBass a medzi ich obľúbených interpretov patria Michael Jackson, Whitney Houston, Kenny G a Sade. Naša Happiness manažérka Paťka, ktorej smiech vyčarí úsmev na každej tvári, má zase rada Take That.

Hravý Marko

Nášho najchlpatejšieho kolegu, ktorý má kanceláriu všade, kde sa práve rozhodne, sme z nášho výberu nechceli vynechať. Bohužiaľ mu to s počítačom veľmi nejde, preto sme pre nášho štvornohého kamaráta Marka vybrali skladbu, pri ktorej si vždy myslí, že je v kancelárii iný pes – Makeba a ešte jeden song, ktorý hovorí sám za seba.

Bonusy na záver

Aké služby využívate pri počúvaní hudby v kancelárii najčastejšie? My väčšinou využívame kombináciu Youtube a Spotify, na ktorú nedáme dopustiť. Na Spotify už máme vytvorených niekoľko playlistov, ktoré sú overené a nikdy nesklamú, no aj napriek tomu občas bojujeme s tým, že si podávame kábel a napokon skončíme pri slúchadlách a vlastnej hudbe (na čom, samozrejme, nie je nič zlé). Dokonca by som povedala, že to je lepšie, ako keď si medzi kanceláriami zatvárame dvere, lebo z jedného hrá na plné gule Coconut Song a z druhého duní B-komplex. Pri hľadaní skladieb mi doma vznikali podobné remixy najmä vtedy, keď som zabudla dať mute na Youtube a do toho mi začal hrať Spotify.

Na záver playlistu som pridala skladbu, na ktorú som pri svojom výbere zabudla, a je to Lil Dicky – Freaky Friday. Určite si pozrite aj legendárny playlist Páteček, ktorý vytvorili naši programátori na čele s Milanom. Čo ste nenašli vo výbere RIESENIA.com Hudobná inšpirácia, určite nájdete v Pátečku.

A aké sú záverečné odporúčania k nášmu playlistu?

  • Púšťajte si ho pri práci len na vlastné riziko.
  • Určite zapnite funkciu shuffle.
  • Keď budete mať pocit, že playlistu niečo chýba, dajte pauzu, vráťte sa k tomuto článku a pustite si niektorú zo skladieb z Youtube.

Chýba ti niečo v našom playliste? Začni ho tvoriť spolu s nami! Voľné pozície si pozri tu.

Tagy článku:

2 Komentáre

  1. Kaya

    …by ma len tak zo zvedavosti zaujímalo, koľko persón je na jedno oddelenie a ako fungujú kompromisy =) my sme na marketingu síce len dve, ale keď pustím Godsmack, kolegyňa má záhadne dôležitú prácu v teréne na najbližšie tri hodiny =D

Pridajte komentár