Efektívna mediálna kampaň, ktorá Darexu priniesla nových zákazníkov a ušetrila veľa peňazí (Case study)


Efektívna mediálna kampaň, ktorá Darexu priniesla nových zákazníkov a ušetrila veľa peňazí (Case study)

Predajca ojazdených áut Darex pôsobí na slovenskom trhu už 21 rokov a v ponuke má priemerne 400 vozidiel mesačne. S klientom sa tešíme z našej dlhodobej spolupráce, ktorá primárne zahŕňa výkonnostné kampane.

V tejto case study vám bližšie ukážeme, ako sa nám podarilo všetky vozidlá permanentne zobrazovať na popredných priečkach portálu autobazar.eu pri bezkonkurenčne najnižších nákladoch.

Čo bolo hlavnou výzvou?

Inzercia vozidiel a ich následné “topovanie” na webe autobazar.eu funguje spôsobom:

1 auto -> 1 € -> Presun na 1. pozíciu

Vždy po “zatopovaní” inzerátu sa dané vozidlo automaticky dostane na prvú pozíciu vo výsledkoch filtrovania.

Prvým problémom “topovania” je časová náročnosť. Každá konkurenčná ponuka “zatopovaná” v daný deň odsúvala náš inzerát nižšie a nižšie. Aby bol klientov inzerát vždy viditeľný na prvých priečkach, bolo by ho potrebné “topovať” aj niekoľkokrát denne, čo je pri 400 vozidlách v ponuke takmer nemožné.

Druhým problémom je finančná náročnosť. “Topovanie” takmer 400 vozidiel niekoľkokrát denne je finančne nákladné. Celkové náklady by sa mohli veľmi ľahko vyšplhať na niekoľko tisícok eur denne. Preto sme sa rozhodli hľadať iný spôsob, ako ponuku dostať na autobazar.eu.

Hlavným cieľom kampane bolo teda zobrazovať na webe autobazar.eu celú ponuku 400 vozidiel. Inak povedané, cieľom bolo zobraziť potenciálnym zákazníkom banner s konkrétnym vozidlom na relevantnom mieste (výsledky filtrovania). 

Umiestnenie banneru

Ako sme pri kampani postupovali?

Na základe produktového feedu obsahujúceho všetky vozidlá v ponuke Darex.sk sme pripravili dynamický banner, ktorý zobrazuje konkrétne vozidlo a je umiestnený vo výsledkoch filtrovania, priamo v hornej časti ponuky autobazar.eu. Vždy sme zobrazili relevantné vozidlo vzhľadom na filtrovanie. Tzn. keď si užívateľ prezrel ponuky pre model BMW rad 3 zobrazili sme vozidlo BMW radu 3 z ponuky darex.sk.

Príklad inzerátu

Banner je vizuálne podobný inzerátom, avšak obsahuje niekoľko výrazných prvkov, ktoré mu pomáhajú medzi inzerátmi vyniknúť a zaujať potenciálneho zákazníka. Po kliknutí na banner je užívateľ presmerovaný priamo na detail vozidla na webe darex.sk.

Aké výsledky sme dosiahli?

Hlavným úspechom kampane je fakt, že sme celú ponuku 400 vozidiel dostali na web autobazar.eu za neporovnateľne nižšiu cenu a kratší čas pri porovnaní s klasickými inzerátmi.

Ďalším úspechom kampane je vysoký podiel oslovenia nových užívateľov. 80% návštevníkov prichádzajúcich z autobazar.eu predtým na webe darex.sk nikdy neboli.

Medzi úspechy môžeme taktiež zaradiť veľmi nízku mieru okamžitých odchodov, ktorá bola v priemere 0,84 %, čo je výborná hodnota v porovnaní s ostatnými zdrojmi návštevnosti. Z nízkej miery okamžitých odchodov vyplýva, že po prekliku obsah užívateľov zaujal a pokračovali v prehliadaní webu.

V konečnom dôsledku sa nám tak podarilo priviesť množstvo potencionálnych zákazníkov, ktorí by sa inak o ponuke nášho klienta nedozvedeli a ušetrili sme množstvo mediálnych nákladov na topovanie vozidiel. 

Záver

Chcete sa aj vy zobrazovať lacnejšie na miestach, ktoré sú relevantné pre vašich zákazníkov? Napíšte nám na [email protected].
Teším sa aj na dodatočné otázky alebo komentáre nižšie.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky