Online budovanie značky PCexpres (Case study)


Online budovanie značky PCexpres (Case study)

Značka PCexpres je top menom v službách servisu mobilov a inej čiernej techniky na Slovensku a my sa tešíme z našej dlhodobej spolupráce. Tá nie je obmedzená len na kampane, ale aj na tvorbu e-shopu a ďalších. V tejto case study vám ukážeme, ako sme sa “popasovali” s budovaním značky v online prostredí a ako sa staráme o online kampane.

Nakoľko ide o segment služieb, ktoré sú vysoko impulzívne (ľudia hľadajú riešenie až keď nastane problém), začali sme s kampaňami vo vyhľadávaní. Tam sme podchytili všetky možné kombinácie vyhľadávania. Či už ide o všeobecné dopyty ako “oprava mobilov” alebo veľmi špecifické ako “rozbitý displej iPhone 6S servis”, zobrazujeme reklamu.

To však nie vždy musí stačiť na oslovenie nového zákazníka. Potrebovali sme sa dostať do top-of-mind u potenciálnych zákazníkov. Povedomie o PCexpres bolo budované offline v obchodných centrách, kde sa nachádzajú pobočky. Rozhodli sme sa taktiež budovať povedomie o značke v online prostredí.

Ako sme sa k tomu postavili?

Zostavili sme bannery, ktoré boli personalizované na dvoch úrovniach, a to:

  • texty – model zariadenia a názov najbližšieho obchodného centra s pobočkou PCexpres,
  • vizuál – obrázok modelu zariadenia.

Pomocou nástroju AdBOOST sme boli schopní vygenerovať až 308 kampaní so 7 728 personalizovanými bannermi. Vďaka tomu sme cielili na užívateľov v okolí pobočiek PCexpres a komunikovali, že aj v najbližšom obchodnom centre si vedia dať opraviť svoj mobil.

Tu je ukážka pár bannerov:


Aké výsledky sme dosiahli?

Nielenže sme začali budovať povedomie v online prostredí, a zvýšili tak vyhľadávanosť značky o 21 %, ale taktiež sme dosiahli 2-násobnú návštevnosť sídla z AdWords kampaní.

Najdôležitejšie je však to, že klient zaznamenal nárast servisných úkonov o viac než 30 %.

Krátke case study video:

Máte aj vy o záujem o budovanie značky alebo správu kampaní? Ozvite sa nám na [email protected].

+ Diskusia nemá žiadne príspevky