Ako sme zvýšili klientovi Raj hračiek medziročný rast ziskov z 15 % na 81 %


Ako sme zvýšili klientovi Raj hračiek medziročný rast ziskov z 15 % na 81 %

Jednou z našich dvoch prihlásených prípadových štúdií na Digital PIE bola case study klienta Raj Hračiek. Prečítajte si case study našej práce, za ktorú sme získali nomináciu v najprestížnejšej súťaži digitálneho marketingu.

Raj Hračiek je jedným z najväčších online hračkárstiev pôsobiacich v 4 krajinách, konkrétne Slovensko, Česko, Maďarsko a Rumunsko. Predáva hračky od popredných svetových výrobcov ako Chicco, DinoToys, Hasbro, Hot Wheels a mnoho iných.

Ako sme premýšľali?

Keď nám klient zveril svoj slovenský e-shop, preštudovali sme si jeho doterajšie kroky, aby sme na ne nadviazali čo najvhodnejším spôsobom. Pred naším zásahom mal klient kampane zamerané na PNO. Vhodnejším prístupom sa nám javila optimalizácia kampaní na zisk.

Prečo optimalizovať na zisk?

Klient používa dynamickú cenotvorbu. Nastavovať tieto ceny manuálne by bolo nemožné, keďže klient predáva vyše 30 000 produktov. Preto sme využili Machine Learning. Každý deň sa menia ceny produktov a nové ceny závisia od aktuálnych faktorov, ktorými sú:

  • konkurencia,
  • sezóna,
  • zľavy a vernostné body,
  • cena za dopravu.

Zisk z predaja jednotlivých produktov sa tak mení každý deň.

Takto sa môžeme sústrediť na skutočný zisk.

Klientovi vieme podať presné informácie o jednotlivých produktoch. Poradiť mu, ktoré produkty sú stratové, a naopak, ktoré produkty majú najväčšiu ziskovosť.
Sústredili sme sa na maximalizáciu ziskovosti a návratnosti investícií.

Čo sme dosiahli?

Vďaka tomu sme medziročne zvýšili zisk z kampaní z 15 % na 81,29 % bodov, pri zvýšení mediálneho rozpočtu len o 59,70 %. Tento zisk má už odčítané mediálne náklady.

Klientovi sme zmenili pohľad na výkonnostný marketing.

Celú case study nájdete aj vo videu nižšie.


Máte nejaké otázky? Napíšte nám.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky