Ako prví sme prepojili online a offline svet (case study)


Ako prví sme prepojili online a offline svet (case study)

Predstavte si, že sa prechádzate po nákupnom centre alebo čítate večerné správy online a zrazu na vás začnú vyskakovať bannery s citáciami šéfov top slovenských agentúr, ktoré pred pár sekundami získali ocenenie.

Táto predstava sa stala realitou.

V marci roku 2019 sme sa prihlásili, tak, ako aj iné slovenské agentúry do jednej z najprestížnejších súťaží Digital PIE. Odovzdávali sa ocenenia za tie najhodnotnejšie práce v oblasti digitálneho marketingu. Koláč sme si odniesli aj my za značku Svet nápojov (blogový článok nájdete na tomto odkaze)  a, pochopiteľne, sme chceli, aby o našom úspechu vedel každý. Chceli sme, aby sa laická verejnosť dozvedela mená aktuálne najlepších slovenských agentúr. 

Predstavili sme Alvoliu

Alvolia je nástroj na programatický nákup mediálneho priestoru. Pracovali sme na tomto nástroji nielen pred samotným večerom, ale aj počas odovzdávania ocenení.

Víťazi sa dostali na najčítanejšie weby

Počas vyhlasovania výsledkov sa verejnosť dozvedela už do 60 sekúnd víťazov danej kategórie. Generovali sme dynamické bannery, ktoré sme zobrazovali na weboch StartitUp Group, v Google Ads display sieti a na ďalších portáloch, ktoré Slováci večer čítali. Všetky miesta v médiách sme nakúpili programaticky, v dražbe.

V tento večer sa tieto bannery zobrazili viac ako 200 000-krát.

Čo sa týka cielenia, zvolili sme cielenie geolokáciou. Minulý ročník sa konal v Mestskom divadle Pavla Országha Hviezdoslava a bannery sme zobrazovali ľuďom v okruhu do 800 metrov od divadla. Tam smerovala väčšina nášho rozpočtu. 

Verejnosť sa dozvedela nielen mená a kategóriu agentúr, ale aj výroky z ďakovných prejavov víťazných agentúr.

Bannery aj v obchodných centrách

Chceli sme zasiahnuť ešte viac ľudí. Tých, ktorí momentálne nie sú na internete. Rozhodli sme sa prepojiť online s out of home reklamou, a tak sa ľudia v obchodných centrách mohli pristaviť pri digitálnych citylightoch QEX a osláviť víťazstvo s agentúrami.

Bannery sme zobrazovali napríklad v Eurovei

Dozvedeli sa o nás aj ľudia v Žilinskom Auparku

To nám ale stále nestačilo

Aby sme šírili aj radosť a pozitívne emócie víťazov, rozhodli sme sa agentúry odmeniť aj menšou brandovou kampaňou.

Vieme, že každá agentúra chce mať na večer spomienku. Priniesli sme fotostenu, pred ktorou sa jednotlivé tímy mohli odfotiť. Pózujúce agentúry netušili, že na niekoľko dní im touto fotkou budeme robiť promo zadarmo.

Odfotené agentúry sa už o niekoľko minút mohli pozrieť prostredníctvom slovenských internetových médií na svoju fotku.

Slováci vďaka nám spoznali najlepšie agentúry roka 2019

Stali sme sa prvými, ktorým sa v reálnom čase podarilo prepojiť bežných ľudí z online a offline sveta a dostať ich do centra diania najdôležitejšej udalosti roka digitálneho marketingu. 

Oboznámili sme verejnosť, že na Slovensku máme kvalitné agentúry, ktoré vynikajú v tom, čo robia. Ceníme si prácu ľudí, ktorí často pracujú pod tlakom, zostávajú v práci dlhšie, aby stihli deadliny, a splnia každé prianie svojich klientov. Preto sme chceli, aby o týchto skvelých tímoch vedel každý.
Toto bol štart Alvolie. Bude aj pokračovanie?

Spoznajte Alvoliu ešte bližšie v našej case study:

Máte otázky? Ozvite sa nám.

 

+ Diskusia nemá žiadne príspevky