Ako môže sóda bikarbóna poškodiť vašu značku?


Ako môže sóda bikarbóna poškodiť vašu značku?

„Značka je to, čo zostane, keď zhorí fabrika.“ – mantra marketingu, ktorá jednoducho vyjadruje, aká silná dokáže byť značka. Vybudovať si meno a získať dôveru zákazníkov je však omnoho ťažšie ako o ne prísť. Ak nesprávne inzerujete, môže sa vaša reklama zobraziť pri obsahu, ktorý pôsobí kontrastne s vašou filozofiou, alebo jednoducho s ním nechcete byť spájaní.

Predstavte si situáciu, že vaším klientom je známa sieť lekární, ktorá si dlhé roky buduje meno odborníka s profesionálnymi a kvalifikovanými službami. Chcete, aby sa povedomie o značke šírilo viac a využívate na to niekoľko kanálov, napríklad reklamu na Google prostredníctvom obsahovej siete (Google Display Network). Ak v kampaniach nenastavíte vylúčenia umiestenia kampaní, Google sám vyberie, kde sa bude vaša reklama zobrazovať. Čiže sa pokojne môže stať, že uvidíte svoj banner s názvom lekárne hneď vedľa článku o liečbe rakoviny sódou bikarbónou. A tak prostredníctvom nesprávne nastavenej kampane sóda bikarbóna naštrbí dôveryhodnosť vašej odbornosti.

konspiratori-banner2

Chráňte svoju značku

Projekt Konšpirátori vznikol s úmyslom pomôcť zadávateľom reklám a chrániť reputáciu značiek, ktoré by mohli byť spájané s neetickým obsahom. Zároveň zabraňuje priamej finančnej podpore sporných webov. Gro projektu tvorí zoznam webov s neserióznym, klamlivým, podvodným, konšpiračným alebo propagandistickým obsahom, ktorý zostavuje komisia odborníkov zložená z novinárov, politológov či vedcov. Zoznam podozrivých stránok bude komisia postupne dopĺňať z vlastného presvedčenia alebo na základe podnetov. Tip môže poslať prostredníctvom formulára na webe Konšpirátorov ktokoľvek.

„Reklamné systémy zvyčajne filtrujú iba erotický obsah alebo stránky, ktoré otvorene porušujú zákon. Obzvlášť konšpiračné či extrémistické weby si ale vyžadujú dôkladnejšie preverenie, čo je hlavnou úlohou nášho projektu,“ vysvetľuje riaditeľ digitálnej agentúry NetSuccess Ján Urbančík, ktorý je autorom projektu.

Konšpirátori - logo

Ako sme pomohli zadávateľom reklám

Agentúra RIESENIA.com, ktorá je partnerom projektu Konšpirátori, sa dlhé roky stará o ochranu reputácie klientov, ktorým by weby s neetickým obsahom mohli poškodiť meno. Ručné vylučovanie sporných webových stránok v kampaniach však bolo náročné na čas. So skriptom, ktorý sme vytvorili, to ide jednoducho a rýchlo pár kliknutiami. Skript weby zo zoznamu, ktorý zostavujú Konšpirátori, nielen vylúči, ale aj zoznam pravidelne automaticky aktualizuje vo frekvencii, akú si sami určíte. Sporné stránky už teda viac nemusíte hľadať a manuálne vylučovať z kampaní.

Skript je k dispozícii verejne na webe Konšpirátori.sk aj s presným postupom jeho nasadenia. Ošetrite svoje reklamné kampane automaticky alebo manuálne.

Veríme, že iniciatíva Konšpirátorov a náš skript vám v mnohom uľahčí prácu a ochráni dobré meno vašej značky alebo značky vašich klientov.

1 Komentár

Pridajte komentár