7 (+1) Chrome rozšírení pre uľahčenie práce (nielen pre dizajnérov)


7 (+1) Chrome rozšírení pre uľahčenie práce (nielen pre dizajnérov)

Ešte pred dvoma rokmi som využívala maximálne tak AdBlock. Časom som pridala jedno, potom druhé rozšírenie a dnes mám vybudovaný svoj personalizovaný Chrome, ktorý mi dennodenne uľahčuje prácu a šetrí čas. Tento blog obsahuje všeobecné rozšírenia, ale aj také, ktoré sú viac zamerané na prácu dizajnéra alebo programátora. Ktoré sú to?

Všeobecné “extensions” pre zjednodušenie práce

 

Grammarly

Grammarly

Grammarly
Znieť v angličtine ako hlupák alebo písať gramatické chyby určite nikto nechce. K native speakingu mám ešte ďaleko, a preto som začala využívať toto rozšírenie. Je veľmi intuitívne, a teda jednoduché k používaniu. Funguje v e-mailoch aj na Facebooku a je zadarmo. Za kontrolovanie úctivosti alebo rozoznávanie tónu správy si však musíte priplatiť 14 dolárov mesačne.

Clockify

Clockify

Clockify
Clockify vám zaznamenáva čas strávený na určitej úlohe. Je veľmi nápomocný napríklad pre freelancerov, ktorí si tak vedia spočítať čas strávený na zákazke. Môžete si vytvoriť zložku klienta, pod ktorou môžete mať viacero projektov, a tie si viete následne časovo stopovať. Tiež sa dá pridať ku klientom hodinová sadzba. Program vám vie vytvoriť reporty na akékoľvek časové obdobie a automaticky oceniť prácu. Tiež vie fungovať ako pripomienkovač. Je kompatibilný s viacerými programami ako Jira, Trello, Asana, Slack, Github, Google Calendar a ďalšie.

 

Go full page

Go full page

Go Full Page
Jednoduchý spôsob, ako vytvoriť snímku celej webovej stránky a nielen určitej časti. Stránku vám program otvorí v novom tabe, kde si ho môžete stiahnuť vo formáte .pdf, alebo ako .png súbor. V tomto tabe ho tiež môžete upravovať. Go Full page vám ukladá všetky snímky obrazovky aj do histórie.

 

Save to pocket

Save to pocket

Save to pocket
Predtým som pridávala všetky zaujímavé články do Chrome záložiek, ale tento spôsob je oveľa prehľadnejší. Jedným kliknutím si tam článok alebo video uložíte na neskoršie čítanie. 

 

Google Keep

Google Keep

 

Google Keep

Výborný na poznámky a pripomienky, ktoré chcete mať vždy poruke. Odfoťte si plagát, bloček alebo dokument a vo vyhľadávaní si ho neskôr nájdete. Je synchronizovaný so všetkými vašimi zariadeniami. Tiež vám umožňuje zdieľať poznámky s ostatnými osobami. Vďaka Chrome rozšíreniu ho môžete mať vždy poruke a na jeden klik.

Rozšírenia pre dizajnérov

Font ninja

Font ninja

 

Font ninja

Veľmi rýchla cesta k zisteniu fontu, jeho veľkosti, hexakódu farby alebo rozpalu textu na akejkoľvek webstránke. Samozrejme, tieto veci si viete zistiť aj z kódu stránky, no Font ninja vám to zistí rýchlejšie a pohodlnejšie. Stačí, ak sa posuniete myšou na text, o ktorom chcete zistiť tieto informácie. Tiež vám napíše, či je daný font systémový alebo nie. Ak nie je, ponúkne vám link na stránku, kde ho nájdete.

 

 

Window resizer

Window resizer

 

Window resizer
Máte obrazovku 2560×1440 a potrebujete vidieť rozloženie webu pri obrazovke 1440×900? Stačia vám k tomu 2 kliky. Veľkosť stránky si viete upraviť znova aj v kóde, ale resizer vám umožní rýchlo otvoriť celý prehliadač na požadovanú veľkosť, nielen jedno okno.

Rozšírenie, ktoré pomáha farboslepým

 

Colorblind - dalton for chrome

Colorblind – dalton for chrome

Colorblind – Dalton for Chrome

Vedeli ste, že existuje softvér, ktorý pomáha ľuďom s rôznym typom farbosleposti vidieť stránky farebnejšie? Rieši tak každodenné problémy ľudí, ktorí majú problém s modrou farbou (Tritanopia), zelenou (Deuteranopia) alebo červenou (Protanopia). Je zadarmo a pomohol mi viac pochopiť problematiku farbosleposti pri navrhovaní stránok alebo používania kontrastu na webe.


Máte aj vy svoje obľúbené extensions?

+ Diskusia nemá žiadne príspevky