6 menej známych stránok pre dizajnovú inšpiráciu


6 menej známych stránok pre dizajnovú inšpiráciu

Dribbble, Behance, Pinterest sú tie najznámejšie webové stránky so širokým rozsahom dizajnového zamerania, s veľkou používateľskou základňou, a teda s nikdy neutíchajúcim prívalom nových ideí a dizajnov. Nezabudnime ani na Instagram, kde sa všetky tieto stránky nachádzajú, pridávajú obsah a používajú hashtagy, vďaka ktorým vieme nájsť #bicyclelogo alebo #webdesign.

Inšpirovať sa však môžete aj inde, často na špecializovaných stránkach, ktoré možno nepoznáte, alebo ste na ne časom pozabudli. Poďme si ich pár predstaviť.

Typo/graphic posters

  • Stránka plná plagátov. Tak veľa variácií, štýlov, farieb, hierarchického rozloženia a dizajnových nápadov ma tu vždy nadchne… Stránka vám pomocou vyhľadávania tiež pomôže nájsť dizajny podľa farby, krajiny či kľúčového slova. Dizajny prechádzajú kontrolou kvality, takže tam nenájdete také množstvo odpadových výstupov ako na niektorých hore spomenutých platformách. Radosť prehliadať.

Dieline

  • Obalové materiály – tieto dve slová charakterizujú celú tematiku tejto kreatívnej platformy, ktorá prispieva k budovaniu silnej komunity obalových dizajnérov a inováciám v tomto priemysle. Platforma prerástla až do vytvorenia známych DIELINE AWARDS a DIELINE konferencií.

The Data Viz Project

  • Skvelá webová stránka prezentujúca všetky relevantné možnosti vizualizácie údajov a dát. Tu môžete nájsť tú pravú vizualizáciu pre váš graf a nechať sa inšpirovať, ako ju vytvoriť. Vďačíme za to firme z Copenhagenu, ktorá vytiahla tieto nahromadené idey zo šuflíka a sprístupnila nám ich online.

Awwwards

  • Túto stránku mozno viacerí poznáte. Stretávajú sa tu profesionáli v oblasti digitálneho dizajnu a web dizajnu z celého sveta. Nachádzajú na nej inšpiráciu, sprostredkúvajú znalosti a skúsenosti a tiež zdieľajú konštruktívnu kritiku.

Brand New

  • Brand New je divízia UnderConsideration, ktorá zhromažďuje logá aj podľa priemyslu, v ktorom sa pohybujú. Vo veľkej miere sa venuje problematike redizajnu. Pracuje s odlišným prístupom, teda s logami, ktoré sú skutočne používané, nielen konceptmi. Nečakajte teda klasický grid obrázkov.

Coolors

  • Tu sa môžete inšpirovať farebnými schémami pre váš projekt. Stránka vám ponúka množstvo farebných variácií, ktoré si následne môžete sami podľa potreby prispôsobiť, alebo si vytvoriť svoju vlastnú paletu. Coolors vám tiež ponúka možnosť otestovať vhodnosť vybraných farieb pre potreby ľudí trpiacimi rôznymi druhmi farbosleposti.

Ak by ste potrebovali s čímkoľvek poradiť, neváhajte a ozvite sa nám.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky