#3 UX dizajn motivuje vašich používateľov k interakcii s vaším obsahom


#3 UX dizajn motivuje vašich používateľov k interakcii s vaším obsahom

Obsah je v podstate všetko, čo môžeme vidieť na webových stránkach alebo v mobilných aplikáciách. Obsah nadväzuje na texty, obrázky, videá, reklamy atď. Či už blogujete o zdravom životnom štýle alebo prevádzkujete internetový obchod, dodávate svojím návštevníkom obsah nejakého druhu.

Dnešné blogy sa častejšie spájajú s obrázkami a videami, než s klasickými textovými príspevkami. Cieľom je zamerať sa na čo najväčšiu masu ľudí a zdieľať svoj obsah s čo najväčším počtom z nich bez ohľadu na formát. (Ako začať tvoriť obsah v základných bodoch opisuje kolegyňa vo svojom blogu o content marketingu.)

Pri motivovaní používateľov k interakcii s vaším obsahom (čítanie článku na vašom blogu, zobrazenie súvisiacich príspevkov, zakúpenie produktu) významnú úlohu zohráva UX dizajn. Je veľa možností a techník zobrazenia, ktoré vám pomôžu spriateliť vašich návštevníkov s vaším obsahom.

Po prvé

Pri návrhu dizajnu aplikácie, webstránky, alebo e-shopu UX dizajnéri začínajú vytváraním používateľských persón, alebo popisom ľudí, ktorí budú aplikáciu alebo webstránku potenciálne používať. Persóny vyzerajú ako profily skutočných ľudí a obsahujú osobné informácie, jednoduchú biografiu a motiváciu na používanie vašej aplikácie alebo webstránky.

Persóny umožňujú UX dizajnérom lepšie priblížiť pocity ich cieľovej skupiny a vytvoriť používateľský zážitok, ktorý inšpiruje koncových používateľov k prehliadaniu webových stránok, používaniu mobilnej aplikácie alebo k nákupu v e-shope.

Veľmi zjednodušený náhľad persón

Po druhé

Moderný UX dizajn sa zameriava na personalizáciu. Personalizovaný používateľský zážitok sa zameriava na dodanie obsahu, ktorý je relevantný pre konkrétneho používateľa. Príkladom môžu byť v internetovom obchode personalizované bloky s produktmi ako „Podobné položky ako ste nedávno prezerali“ alebo „Inšpirované vaším zoznamom prianí“, ktoré dokážu efektívne získať pozornosť ľudí. V skutočnosti až 56 % ľudí, ktorým sa zobrazia personalizované odporúčania, sa pravdepodobne vráti na stránku vášho internetového obchodu.

Personalizácia a odporúčanie podobných vozidiel na základe ceny, výkonu, roku výroby a pod. pomocou nášho nástroja Adboost

Do tretice

UX dizajn pomáha dosiahnuť konzistenciu. Konzistentný dizajn je predvídateľný a „pohodlný“. Pozostáva pre používateľov z dobre známych prvkov (napr.: umiestnenie navigácie na ľavej strane pre ľahkú orientáciu), na ktoré sú zvyknutí. Takže vaši používatelia nepotrebujú čas, aby sa naučili, ako s vašou aplikáciou alebo stránkou pracovať.

Príklad použitia konzistencie v prvkoch ako sú napríklad upozornenia

Takže v jednoduchosti…

Ak používateľ navštívi neznáme webové stránky, internetový obchod alebo si stiahne aplikáciu, ktoré obsahujú známe UX prvky alebo elementy, okamžite pochopí ich účel a dokáže s nimi ľahko pracovať alebo sa v nich navigovať.

Spomenul som len niekoľko príkladov, ako môže UX dizajn prelomiť bariéry medzi vaším obsahom a vašimi používateľmi. Existuje veľmi veľa zaujímavých príkladov, ako webstránky, internetové obchody a mobilné aplikácie dokážu získavať verných zákazníkov tým, že v správny čas umiestňujú obsah na správne miesto.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky