Prečo e-shop bez podnikového systému neprežije


Prečo e-shop bez podnikového systému neprežije

Pre e-shopárov sa podnikové systémy čoraz viac stávajú nevyhnutnou súčasťou ich podnikania. Časy, keď ste si vystačili s excelovskou tabuľkou a ručne ste si spravovali svoje produkty v administračnom rozhraní sú už preč. Automatizácia procesov je nevyhnutným krokom pre ďalší rozvoj vášho podnikania. A k tomuto účelu je potrebné vybrať si ten správny informačný systém.

Čo to tie podnikové informačné systémy vlastne sú?

Zaužívaná predstava, že informačné systémy používajú iba firemné kolosy typu Volkswagen alebo IBM je mylná. Vďaka nim môžu aj majitelia e-shopov maximálne zefektívniť svoje pracovné procesy, znížiť náklady na správu a získať viac času na rozvoj obchodu.

Hlavné benefity zavedenia systému:

  • Spravujete všetky dáta z jediného miesta/systému.
  • Dôležité informácie sú pravidelne aktualizované (skladová dostupnosť, ceny, akcie,…).
  • Zvýšenie efektivity práce a zníženie nákladov spojených so správou e-shopu.
  • Automatizované prejavy zmien produktových kariet v e-shope, alebo iných systémoch.
  • Automatizácia procesu spracovania objednávok.
  • Možnosť synchronizácie s vašimi dodávateľmi a ich produktovou databázou.

V čom vám implementácia ekonomického systému môže pomôcť?

Skladové hospodárstvo – je asi najdôležitejšia súčasť podnikového systému z pohľadu e-shopu, vzhľadom na to, že sa v ňom manažujú všetky produkty, ktoré e-shop predáva. Udržovať na stránke e-shopu aktuálne informácie núti e-shopárov neustále sa starať o to, aby ich databáza bola aktuálna. V najkratších intervaloch sa aktualizuje hlavne dostupnosť tovaru, ceny, akcie, výpredaj či popis a parametre produktu. Hlavne pri rýchloobrátkových e-shopoch je automatizované sprocesovanie nevyhnutné pre bežné fungovanie.
Ak sa chcete o skladovom hospodárstve dozvedieť viac, prečítajte si detailnejší článok o tom, prečo je pre e-shop dôležité mať skladové hospodárstvo.

Objednávky a fakturácie – prijímanie objednávok a ich vybavovanie je základ biznisu, vďaka systému sú chyby spôsobené ľudským faktorom zminimalizované. Ideálne nastavený systém by mal automaticky vystavovať faktúry a následne ich posielať zákazníkom bez nutnosti ďalšieho manažovania.

Databáza zákazníkov – väčšina podnikových systémov obsahuje aspoň základné CRM moduly, ktoré slúžia na zber informácií o zákazníkoch. S týmito dátami je neskôr možné veľmi efektívne pracovať pri marketingových činnostiach.

Toto sú najrozšírenejšie podnikové systémy, s ktorými sa pri implementáciách do e-shopov stretávame my v RIESENIA.com:

I6 CYBERSOFT
I6

BARIS
BarIS

MONEY S3
money S4

ORANGE HELIOS
Helios

POHODA
Pohoda

KROS
Kros

FLEX IS
ekonomický systém

ABRA
Abra

SUNSOFT OASIS
Sunsoft Oasis

Pre začínajúcich e-shopárov by sme určite odporúčali systém POHODA. Je jednoduchý na inštaláciu a jej užívateľské rozhranie je relatívne intuitívne v porovnaní ostatnými systémami, ktoré spomíname. Naša firma má s implementáciou tohto systému najviac skúsenosti, keďže je zároveň najpreferovanejším ekonomickým systémom medzi našimi klientmi. Začiatkom tohto roku sme sa stali certifikovaným partnerom POHODY a sme aj certifikovaným partnerom inštalácie pre najvyššie verzie POHODY: SQL a E1, ktoré sú vhodné pre už zabehnuté e-shopy s náročnejšími požiadavkami.

certifikovany partner  Pohoda partner

E-commerce systém RSHOP, cez ktorý sú spravované nami vytvorené e-shopy, je plne prispôsobiteľný na napojenie vášho ekonomického systému. Takéto prepojenie slúži k obojsmernému prenosu dát v pravidelných intervaloch. Najčastejšie sa synchronizujú tieto dáta:

Z e-shopu smerom do ekonomického systému:

  • prijaté objednávky,
  • novo zaregistrovaní zákazníci,
  • reklamácie produktov.

Z ekonomického systému smerom do e-shopu:

  • strom produktových kategórií,
  • produktové karty a ich väzby,
  • dostupnosť produktov,
  • ceny a cenové hladiny zákazníkov.

Nezodpovedali sme všetky vaše otázky? Chcete sa poradiť, ktorý ekonomický systém je najvhodnejší pre váš e-shop a vaše potreby? Radi vám pomôžeme. Vaše maily budeme čakať na [email protected] alebo sa ozvite telefonicky na číslo 0907 684 517.

+ Diskusia nemá žiadne príspevky