Čo nové v slovenskom AdWords?


Čo nové v slovenskom AdWords?

Vždy sa tešíme, keď Google príde s novinkami, ktoré pomáhajú našim klientom. Google nám ich pre náš malý trh opäť zopár sprístupnilo. Pozrite sa, ktoré novinky nás zaujali najviac.

YouTube RLSA

Tejto novinke sa v RIESENIA.com tešíme asi najviac. Pokiaľ YouTube ešte stále nie je súčasťou vašej online stratégie, sprístupnením tejto novinky ju určite minimálne prehodnotíte. O čo presne ide?

Svoje search kampane môžete odteraz cieliť na užívateľov, ktorí mali interakciu s videom na vašom YouTube kanáli. Máte parádne video o vašom produkte, ktoré videli tisícky užívateľov? Zvýšte bid na týchto užívateľov. Pravdepodobnosť nákupu bude u nich vyššia ako u bežných „vyhľadávačov“. Alebo ešte lepšie. Upravte kreatívu presne podľa toho, aké video videli.

YouTube Remarketing list

Smart Display campaign

Google to s automatizáciou mysli naozaj vážne. Po bidovani a atribúcii prichádza na rad aj kreatíva, a to konkrétne pri display kampaňach. Ako to funguje?

Vytvoríte X headline-ov, Y sprievodných reklamných textov a pridáte Z obrázkov. Google vytvorí viacero kombinácií responzívnych reklám, ktoré otestuje na užívateľoch. Ideálny mix (t.j. kreatíva s najlepším CPA) sa následne bude zobrazovať všetkým. Simple.

Smart Display Campaign

Similar Audiences for Search and Shopping

Ak sa tešíte na sprístupnenie Shopping Ads pre slovenský trh, rovno vás musím sklamať. Táto novinka sa na našom trhu týka iba search kampaní.

Vďaka nej môžete cieliť (a upravovať bidy) search kampane na užívateľov podobným napr. návštevníkom, ktorí na vašej stránke vykonali konverziu.

Similar Audiences

Promotion Extensions

Aj tejto novinke sa veľmi tešíme. Chystáte v najbližšom období promo akciu? Ponúkate zľavu pravidelne v určité dni alebo hodiny? Máme pre vás dobrú správu.

Kým v minulosti ste museli pri každej takejto príležitosti vytvárať nové reklamy (zbohom historické dáta), dnes vám stačí využiť toto jednoduché rozšírenie. Keď k tomu pridáme možnosť časového obmedzenia, získavame tak nástroj, ktorý budeme využívať veľmi často. Podmienkou je však mať na účte nové AdWords rozhranie.

06-1_Promo_type____Promo_code_png_-_Folio

Mnohé z týchto “noviniek” poznáme (poznáte) zo zahraničných trhov alebo vo forme betas, kde ako jedna z popredných online agentúr máme možnosť vyskúšať určite novinky v predstihu. Niektoré bety nám Google sprístupnil aj tentokrát. Nakoľko sme sa však zaviazali bobríkom mlčanlivosti, nemôžeme vám o nich povedať viac. Snaď nabudúce. 🙁

A čo vy? Ktorá novinka vás zaujala najviac?

+ Diskusia nemá žiadne príspevky